Παιζοντας την κολοκυθια με το lockdown

Της Έκδοσης

Να ανοίξουν τα σχολεία; Και γιατί να ανοίξουν τα σχολεία και να μην ανοίξουν τα καταστήματα; Και γιατί να ανοίξουν αυτά τα καταστήματα και να μην ανοίξουν τα άλλα τα καταστήματα; Και γιατί να μην ανοίξουν όλα; Και γιατί να μην ξανακλείσουν όλα; Σε αυτό το θέατρο που παραλόγου είμαστε θεατές όλο το τελευταίο διάστημα, από την αρχή της χρονιάς ουσιαστικά.

Τελευταίο νέο, η πιθανή λειτουργία της αγοράς από 18/1, αν και το πόσο πιθανή είναι, κανείς δεν ξέρει (εκτός και αν το βάλουν στο Στοίχημα). Το αν θα γίνει θα το μάθουμε την Παρασκευή, αν και καμιά φορά κανείς δεν ξέρει, μπορεί να έχει αλλάξει μέχρι την Κυριακή.

Όμως και πάλι, θα αρχίσουν οι διάφοροι επαγγελματικοί και όχι μόνο φορείς, να ενίστανται, με λογικά πολλές φορές επιχειρήματα, γιατί ανοίγει ένας τομέας και γιατί όχι κάποιος άλλος, πώς θα ανοίξει το ένα κατάστημα και πώς το άλλο, κ.ο.κ.

Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι αυτή η υγειονομική πρωτίστως κρίση μάς έχει φτάσει όλους στα όριά μας: οικονομικά, ψυχολογικά, κοινωνικά και όχι μόνο. Η έλευση δε των εμβολίων, αλλά σε μικρότερες του αναμενόμενου ποσότητες, δημιουργεί επιπλέον πιέσεις. Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, φτάνουμε να παίζουμε την κολοκυθιά με το lockdown, κάτι όμως που στρέφει, άνευ λόγου, τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, εις βάρος τις περισσότερες φορές και των δύο, αντί να έχουν μια κοινή θέση, απέναντι στο πώς θα λειτουργήσουν αλλά και το τι θέλουν από την κυβέρνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.