Παιδικοι και βιβλιοθηκες

Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση είναι ταχείες όσον αφορά βέβαια τις ανακοινώσεις και συχνά αυτό δεν συμβαδίζει με την ποιότητα ή την αποτελεσματικότητα. Απλά μέχρι το καλοκαίρι (ή υπό το ενδεχόμενο εκλογών) θα πρέπει να έχει αποφασιστεί το πλάνο με βάση το οποίο θα συγχωνευτούν δομές ή θα μεταφερθούν αρμοδιότητες… Με βάση δύο εισηγήσεις της βουλευτού Έβρου κ. Ρενταρή-Τέντε, σκεφτόμαστε ότι αξίζει να στηριχθούν δομές και δράσεις που αφορούν τουλάχιστον στα μικρά παιδιά, να έχουν κάτι καλό να θυμούνται από τα παιδικά τους χρόνια κι όχι ένα μπάχαλο που βάζει άλλα ρούχα κάθε 4 χρόνια…
Αναγκαία λοιπόν η θεσμοθέτηση ενιαίας κατεύθυνσης για τη διατήρηση των παιδικών σταθμών ως ανεξάρτητα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στα πλαίσια του νέου Καλλικράτη.

 

Ούτως ή άλλως οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν δεν χρησιμοποιούνται για προπέτασμα διαφθοράς (ναι, το είδαμε κι αυτό, θυμηθείτε μια περίπτωση που το κτίριο του δήμου έμενε εγκαταλειμμένο, για να νοικιάζει ο δημοτικός παιδικός οίκημα «δικού του παιδιού»…). Η Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Ραγκούση, στα πλαίσια του Καλλικράτη να μην συγχωνευτούν οι παιδικοί σταθμοί με άλλους φορείς των Καλλικρατικών Δήμων και να προβεί στην κατάρτιση εγκυκλίου που θα ρυθμίζει την νομική υπόσταση των παιδικών σταθμών ως ανεξάρτητων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου δεδομένου ότι οι παιδικοί σταθμοί είναι φορείς εκπαίδευσης και πρέπει να λειτουργούν αυτοτελώς.
Πολύ σημαντικό και το αίτημα για τη διασφάλιση της λειτουργίας των παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών.

 

Απαιτούνται σταθερές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προβλέπουν τη στήριξη των παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών. Όπως και σταθερότητα στη λήψη αποφάσεων για τους παιδικούς σταθμούς.
Να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά… μόνο αυτό…
Πριν πάνε στο Λύκειο και δοκιμαστούν απότομα και πριν μπουν στο πανεπιστήμιο και σε βαθιά νερά που κανείς δεν θα τους έχει πει πώς να τα κολυμπήσουν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.