OXI σκληρο σαν την αληθεια

Τελικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής ήταν απροβλέπτως απρόοπτο, με βάση πάντοτε τα όσα ο κοινός πολίτης μπορεί να αφουγκρασθεί από τα προϊόντα των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, τα οποία μέχρι πρότινος συστοιχίζονταν με εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και σήμερα και με τα ηλεκτρονικά και τα social media.
 
Μια απρόβλεπτη συντριπτική πλειοψηφία του ΟΧΙ, την οποία οι κάτοικοι της Ροδόπης, και όχι μόνο, ήταν δύσκολο να υποψιαστούν, πολύ περισσότερο, που εδώ και μία εβδομάδα οι τράπεζες ήταν κλειστές.
 
Το συμπέρασμα που προκύπτει από το δημοψήφισμα έχει πολλαπλούς αποδέκτες και κατ’ αρχήν απευθύνεται προς τους δημοσιολογούντες, δημοσιογραφούντες και εν γένει τα media, τα οποία θα πρέπει να κατανοήσουν ότι όταν υιοθετούν την προπαγάνδα και παραβαίνουν τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τότε και αυτοκαταργούνται.
 
Η ευημερούσα χαλαρότητα της νεοελληνικής πραγματικότητας επέφερε βέβαια χαλάρωση του αξιακού – ηθικού κώδικα των υπηρετούντων τη δημοσιογραφία και το κοινό καλό, εξου και ως δημοσιογραφία στην χώρα τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια περίπου νοείται αποκλειστικά και μόνον η κάλυψη του κυβερνητικού έργου, κι αυτή σ’ ένα στημένο πανομοιότυπα για δεκαετίες τώρα σκηνικό.
 
Ένα πάνελ δηλαδή στο οποίο συστηματικά πρωταγωνιστούν τα κούφια λόγια και σε αντιτιθέμενοι μικρής διάρκειας μονόλογοι μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων σε δοσμένους ρόλους, κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, οι οποίοι σταθερά επαναλαμβάνονται.
 
Εξού και κανείς πλέον δεν μπορεί να δει ελληνική τηλεόραση γιατί καταστράφηκε από την πολυχρησία των πληρωμένων σταρς, δημοσιογράφων και πολιτικών, και από την επί δεκαετίες επανάληψη των τεχνικών αντιπαραθέσεων.
 
Εξάλλου τι μπορεί να έχει να πει στον ελληνικό λαό που υποφέρει από λιτότητα και φτώχεια στην καθημερινή ζωή, ένας έμπορας της τηλοψίας όπως πχ. ο «διαβόητος» Άδωνις Γεωργιάδης, που γνωρίζει να καυχιέται υπέρ του λαού, στα καλύτερα ξενοδοχεία όμως κάνει γιόγκα με την Ευγενία…
 
Ένα από τα βασικά συμπεράσματα του ΟΧΙ λοιπόν, μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν το ΟΧΙ στη γενική σήψη, στη γενική καταβαράθρωση του αξιακού και ηθικού μας υποβάθρου, που υπηρετήθηκε σε αγαστή συνεργασία από μηντιάρχες και πολιτικούς…
 
Γιατί το ‘να χέρι της διαπλοκής μια χαρά νίβει το άλλο, όταν τυπικά η εξυπηρέτηση συμφερόντων είναι ΑΜΟΙΒΑΙΑ. Έτσι στο απυρόβλητο από φορολογικά βάρη αφήνουν τους καναλάρχες οι πολιτικοί κι οι καναλάρχες φυσικά τους το ανταποδίδουν, αφήνοντάς τους να πρωταγωνιστούν είτε είχαν να πουν κάτι – που δεν είχαν – είτε απλά χαριεντιζόμενοι!!!
 
Τέλος λοιπόν ευχήθηκε ο λαός στη μηντιακή σήψη κι όχι μόνο… Το ίδιο ευχήθηκε και για τη σήψη της πολιτικής, εξ ου και πολλαπλά δύσκολα ζητήματα αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και στο κοινωνικό μέτωπο, πλην του Οικονομικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.