Ουσιαστικες λυσεις τωρα

Της Έκδοσης

Δεν λέμε θετικότατη η πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να προκαλέσει την Δευτέρα το πρωί έκτακτη σύσκεψη με αφορμή τα ολοένα και περισσότερα περιστατικά ατυχημάτων επί της Εγνατίας Οδού, επικεντρώνοντας μάλιστα σε αυτά που προκαλούνται από την είσοδο στο αντίθετο ρεύμα οχημάτων, κυρίως διακινητών, που προσπαθούν να ξεφύγουν της σύλληψης.

Θετικότατη σαφώς, και για το σύνολο των εμπλεκομένων υπηρεσιών που συμμετείχαν, με την επισήμανση ωστόσο ούτε οι παρόντες δημοσιογράφοι ακούσαμε κάτι απτό σε πρόταση, πέραν των δεσμεύσεων για την παροχή κάθε είδους απαιτούμενης βοήθειας, ούτε στο δελτίο τύπου που εστάλη αναφερόταν κάτι. Αποτέλεσμα; Μπορεί όντως κατά την διάρκεια της σύσκεψης λύσεις να προτάθηκαν ωστόσο δεν γνωστοποιήθηκαν, γεγονός απαραίτητο κατά την άποψή μας, και για την ουσία του ρεπορτάζ αλλά πολύ δε περισσότερο για την καλλιέργεια ενός κλίματος ασφάλειας, μεγαλύτερης έστω, στους πολίτες – χρήστες της Εγνατίας.

Εν αναμονή λοιπόν συγκεκριμενοποίησης των όσων προτάθηκαν και ενδεχομένως αποφασίστηκαν, να «ανοίξουμε» την συζήτηση και λίγο περισσότερο τονίζοντας πως το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι μείζον συνολικά για τη Ροδόπη και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ ωστόσο ελάχιστα γίνονται.

Και το «πρόβλημα» μαρτυράται δυστυχώς από τα συνεχόμενα ατυχήματα ή και δυστυχήματα που αυξάνονται μέρα με την μέρα και σε κάποιες εκ των περιπτώσεων θρηνούμε και θύματα.

Ζούμε άλλωστε σε μια πόλη που  η οδική συμπεριφορά αρκετών τίθεται εν αμφιβόλω όπως όμως τίθεται εν αμφιβόλω και η προετοιμασία των αρμοδίων σε σχέση με τα όσα μπορούν να γίνουν. Αν σκεφτεί κανείς τα εδώ και χρόνια «προβληματικά» ή τα «τυφλά» σημεία των δρόμων εντός της Κομοτηνής, και φυσικά εκτός αυτής, θα καταλάβει.

Σημεία που τα γνωρίζουμε όλοι, διερχόμαστε από αυτά ίσως και καθημερινά, με ευθύνη ημών καθότι κυριολεκτικά δεν βλέπεις και το πρόβλημα των οποίων σίγουρα δεν λύνει η τοποθέτηση πινακίδας.

Μήπως λοιπόν πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα θα πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση επί συγκεκριμένων αποτελεσματικών παρεμβάσεων τόσο στην Ροδόπη, την Κομοτηνή και τον αστικό της ιστό, όσο και συνολικά στην ΠΑΜ-Θ και δη στο επαρχιακό δίκτυο;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.