Ουδεμια διαφορα

Της έκδοσης

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία εξαγωγής συμπερασμάτων ή κατανόησης του «παλμού» του κόσμου ήταν και παραμένουν τα σχόλια των αναγνωστών. Τα social media και η ανάρτηση της ειδησεογραφίας σε αυτά καθημερινά δε πιο άμεσα από ποτέ.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό της κατάστασης και της απαισιοδοξίας που επικρατεί στην τοπική αγορά είναι τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του ρεπορτάζ που αφορά στην επαναφορά του ωραρίου των καταστημάτων της Κομοτηνής στην πρότερη συνθήκη, ήτοι το άνοιγμα στις 8.30 έναντι των 10 που είχε επιβληθεί το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού.

Σχόλια από τα οποία προκύπτουν δύο βασικά συμπεράσματα, το πρώτο ότι η αγορά συνεχίζει να ζει «μαύρες ημέρες», τουλάχιστον ένα κομμάτι αυτής, καθότι πελάτες ελάχιστοι, πολύ δε λιγότεροι όσοι δεν μένουν στο «κοίταγμα» και το δεύτερο  ότι έχει βρει στέρεο έδαφος η απαισιοδοξία για την αλλαγή της κατάστασης αυτής.

Αμφότερα λογικά αν σκεφτεί κανείς ότι μπαίνουμε σιγά σιγά στο τρίτο έτος παρουσίας της πανδημίας στην ζωή μας, ερχόμενοι από μία παρατεταμένη οικονομική κρίση και εν μέσω τεράστιας ανασφάλειας επαγγελματιών και καταναλωτών για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σχόλια που θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο «είτε 8.30 είτε 10 διαφορά καμία στην κίνηση από πλευράς πελατών».

Ας ελπίσουμε σε αισιοδοξότερα σχόλια και κατ’ επέκταση βεβαίως σε αισιοδοξότερες ημέρες!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.