Ο,τι ειπαμε, νερο και αλατι

Της Έκδοσης

Σκηνές πολιτικής αβρότητας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στα εγκαίνια της Δομής Σίτισης του Δήμου Ιάσμου, μιας και ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, οι συγκρούσεις του οποίου με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο έχουν υπάρξει πολλές και έντονες, ξεκίνησε να πλέκει από το βήμα το εγκώμιο του.

«Με τον Χρήστο είχαμε έντονες πολιτικές διαφάνειες προεκλογικά, ίσως από τη μεριά μου πολλές φορές έντονες, στις οποίες ο Χρήστος προς τιμήν του δεν αντέδρασε» σημείωσε ο δήμαρχος Ιάσμου. Αυτές οι διαφωνίες όμως, έχουν μείνει στο παρελθόν, και έχουν αντικατασταθεί, πάντα σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ιάσμου, με μια αγαστή συνεργασία, αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοεκτίμηση.

Θύμισε άλλωστε πως κατά την επινίκιά του ομιλία είχε δηλώσει πως θα σεβαστεί το θεσμό του εκλεγμένου περιφερειάρχη, και «το ίδιο πράττει και ο Χρήστος. Δεν αδίκησε την περιοχή μου, οφείλω να το ομολογήσω» συνέχισε, αναφέροντας τα αντιπλημμυρικά που έχουν γίνει, αλλά και τη χρηματοδότηση της δομής.

«Χρήστο, αξίζεις την ηθική αναγνώριση αλλά ευελπιστώ (γιατί για αυτό τρέχουμε και ζούμε) θα έχεις νομίζω και την εκλογική ανταπόκριση» έκλεισε, ολοκληρώνοντας αυτή την απότομη στροφή 180 μοιρών στον πολιτικό ρεαλισμό, που η αλήθεια είναι, δεν περιμέναμε να δούμε, μιας και πιστεύαμε πως δύσκολα θα ξεχαστεί η ιστορία των αντιπαραθέσεών τους.

Δεν ξέρουμε αν αυτή η détente θα κρατήσει μέχρι τις επόμενες εκλογές, για ένα μόνο είμαστε σίγουροι: πως οι εκπλήξεις από τον Ίασμο δεν θα σταματήσουν να έρχονται.

Για να λέμε πάντως και του «στραβού» το δίκαιο, σπάνια οι πολιτικοί και η πολιτική του τόπου μας έχει «χαρίσει» ανάλογες στιγμές…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.