Οταν υπογραφεις χωρις να κοιτας… τελικα πληρωνεις αντι να παιρνεις

Της Έκδοσης

Την ειρωνεία του να πληρώνει η Ελληνική κυβέρνηση τη Fraport για τις ζημιές στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αλλά και τα Περιφερειακά αεροδρόμια, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Κεγκέρογλου, κάτι το οποίο αποτελεί… διακομματικό κατόρθωμα.

Και αυτό γιατί καλούνται να κυρώσουν την σύμβαση χωρίς να γνωρίζουν ούτε το επικαιροποιημένο οικονομικό μοντέλο βάσει του οποίου υπολογίζονται οι αποκλίσεις των εσόδων, αλλά  ούτε καν το αρχικό οικονομικό μοντέλο το οποίο κυρώθηκε, μέσω της σύμβασης του 2016,  από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού ανέδειξε το γεγονός ότι αυτές τις συμβάσεις ουσιαστικά δεν τις έχει δει κανένας, επισήμανε πως σε άλλες χώρες,  όπως στη Λετονία, όπου έγινε ανακεφαλαιοποίηση με όρους και προϋποθέσεις για ταχεία επιστροφή της ενίσχυσης στο Κράτος, ενώ η Κύπρος διέθεσε 22 εκατ. στον διαχειριστή του Αερολιμένα αλλά καθαρά ως Δάνειο και όχι ως κρατική ενίσχυση.

Και έτσι λοιπόν φτάνουμε να καταβάλλουμε τα χρήματα αυτά, χωρίς καμία δέσμευση. Θα μπορούσε βέβαια κάποιος, όταν υπογραφόταν ή όταν κυρωνόταν οι συμβάσεις, να είχε σκεφτεί να βάλει κάποιες ρήτρες, αλλά αυτά είναι δύσκολα πράγματα, ιδίως όταν καθυστερείς τόσο τα πράγματα, όπως συμβαίνει για τόσα πράγματα στην Ελλάδα, που στο τέλος υπογράφεις άρον άρον, μόνο και μόνο για να προχωρήσεις.

Και άντε όταν νομοθετούν, βρίσκουν την κοτσάνα σε 6-12 μήνες (αν είμαστε τυχεροί) και τη διορθώνουν. Όταν όμως έχει απέναντί σου ιδιωτική εταιρεία, τότε τελικά πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Στην Ελλάδα άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που κρατικοποιήθηκαν οι ζημιές και ιδιωτικοποιήθηκαν τα κέρδη…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.