Οταν οι εξαγγελιες δεν γινονται πραξη

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eθνική Στατιστική Yπηρεσία και το 2005 ο ελληνικός τιμάριθμος παρέμεινε περίπου μιάμιση μονάδα υψηλότερος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Από την Πρωτοχρονιά του 2002 που κυκλοφόρησε το ευρώ, οι τιμές στην ελληνική οικονομία έχουν σωρευτικά αυξηθεί έξι ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, γεγονός που προφανώς επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Οι υπερβάσεις του τιμαρίθμου την τελευταία τετραετία εντοπίζονται, δηλαδή, κατά κύριο λόγο στις τιμές των προϊόντων που αγοράζουν οι Έλληνες καταναλωτές. Tα νοικοκυριά στην Ελλάδα έγιναν φτωχότερα από τα ευρωπαϊκά κατά μέσον όρο και μάλιστα σε μια περίοδο που κεντρικός στόχος της οικονομικής πολιτικής ήταν η πραγματική σύγκλιση.

Λογικό είναι οι εργαζόμενοι να διεκδικούν αυξήσεις προκειμένου να προστατέψουν τα εισοδήματά τους. Και ο ρόλος της κυβέρνησης είναι να παλεύει για την αύξηση του ανταγωνισμού στις αγορές, την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και την εμπέδωση καταναλωτικής συνείδησης από την πλευρά των πολιτών.

Βέβαια αυτά εξαγγέλθηκαν. Το θέμα είναι ότι δεν έγιναν πράξη…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.