Οταν η λεξη εφημεριδες διαγραφεται…

Το αλιεύσαμε από τη σελίδα στο fb του Γιάννη Σιούλα, πρ. διευθυντή της εφημερίδας μας, τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας της, και έχει ως εξής:
 
«Η ραγδαιότητα των αλλαγών στον χώρο των media παγκοσμίως επιφέρει μεταβολές που εδώ, στη χώρα μας, χαμένοι στις κόντρες για το νέο(;) τηλεοπτικό τοπίο, δεν φαίνεται να τις παίρνουμε είδηση. Έτσι, όπως πήρε το μάτι μου, η Newspaper Association of America – απλοελληνιστί Αμερικάνικη Ένωση Εφημερίδων – μετονομάσθηκε σε News Media Alliance. Όπως οι, όχι και πολύ διότι δεν χρειάζεται, παρατηρητικοί θα αντιληφθήκατε η λέξη εφημερίδες – Newspapers – αποκαθηλώθηκε από τον τίτλο της Ένωσης. Πώς είπατε;»
 

Φυσικά άνευ σχολίων… Αφού και εφημερίδες και κανάλια μπορεί να έχουμε, δημοσιογραφία με την κλασική της έννοια όμως έχουμε;
 
Υπάρχει μήπως ελευθεροτυπία και ελευθερία απόψεων; Δείτε τι συμβαίνει λόγου χάριν με τα κανάλια… Στην μεν ΕΡΤ ακούμε ό,τι παραγγέλλει η κυβέρνηση, στα δε ιδιωτικά ό,τι παραγγέλλει το αφεντικό… Αυτομόρφωση κατάντησε η δημοσιογραφική ενημέρωση, και είναι πλέον δύσκολη υπόθεση η προσπάθεια να είσαι ενημερωμένος πολίτης…Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.