Οταν ακους πολλα plan B κρατα και μικρο καλαθι

Της Έκδοσης

Την διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει όχι μόνο plan Β αλλά και plan C, σε περίπτωση κρουσμάτων προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία ημέρα μαθήματος, έδωσε ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, διαβεβαιώνοντας πως είναι όλα έτοιμα για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Τέτοιες διαβεβαιώσεις δυστυχώς, έχουμε ακούσει πολλές το τελευταίο ενάμιση χρόνο, όμως ο κορωνοϊός έχει την ικανότητα να καταρρίπτει και τα καλύτερα σχεδιασμένα σχέδια, που στην Ελλάδα από δαύτα, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουμε περίσσεια.

Τα θετικά, μέσα στην γενικότερη κατάσταση, είναι αφενός οι νέοι διορισμοί, αφετέρου και η δέσμευση για τον διορισμό αναπληρωτών από τις 31 Αυγούστου, ώστε να είναι έτοιμα τα σχολεία να λειτουργήσουν, όπως λειτουργήσουν, από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Κατανοούμε την ανάγκη του ΓΓ να είναι καθησυχαστικός, αλλά, για να χρησιμοποιήσουμε ένα παλιό στρατιωτικό αφορισμό, κανένα σχέδιο δεν επιβιώνει την επαφή με τον εχθρό. Οπότε η ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να είναι σίγουρη πως ότι σχέδια και αν κάνει, η πραγματικότητα είναι πολύ πιθανόν ότι θα την ξεπεράσει.

Ας ελπίσουμε πως ότι και αν συμβεί, δεν θα υποχρεώσει ξανά σε κλείσιμο των σχολείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.