Οσο ξαφνικα μας θυμουνται, τοσο ξαφνικα μας ξεχνουν

Της Έκδοσης

Ευκαιρία για να θυμηθεί η υπόλοιπη χώρα πως υπάρχει η Θράκη, ήταν η επίσκεψη Τσαβούσογλου, μιας και τόσα κανάλια στην Κομοτηνή είχαμε να δούμε… από την επίσκεψη Ερντογάν.

Βλέπετε για να υπάρξει ενδιαφέρον από τα υπόλοιπα μέσα, πέρα του κατά καιρούς «φολκλορικού» οδοιπορικού, πρέπει ή να υπάρχει μαζική έλευση μεταναστών, ή έλευση Tούρκων αξιωματούχων.

Βέβαια δεν φταίνε μόνο τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης, μιας και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως το ενδιαφέρον ακολουθεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, τους ίδιους ρυθμούς.

Και όσο ξαφνικά αναζωπυρώνεται, μαζί με την ανησυχία και το άγχος για την Θράκη, τόσο ξαφνικά εξαφανίζεται, όταν πρέπει να γίνει κάτι ουσιαστικό για αυτήν και την ανάπτυξή της.

Ουδέν χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την Διακομματική για τη Θράκη, της οποίας η χειμερία νάρκη φαίνεται πως συνεχίζεται και το καλοκαίρι, ίσως εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας.

Ανησύχησε κανένας για το τι γίνεται με αυτήν; Φυσικά όχι, εδώ δεν ανησυχούν οι Θρακιώτες.  Η βάση του προβλήματος, όπως και των περισσότερων προβλημάτων καθώς και των λύσεων, είναι οι πόροι: όχι μόνο τα χρήματα (παρότι βασικό) αλλά και όλα όσα στηρίζουν την ανάπτυξη μιας περιοχής, θεσμικά, κοινωνικά, ακόμα και πολιτιστικά αν θέλουμε να το πάμε λίγο πιο μακριά.

Όταν όμως πρέπει να μιλήσουμε για την πραγματική της θωράκιση, με υποδομές, με επενδύσεις, με την αξιοποίηση αυτών των περίφημων «συγκριτικών πλεονεκτημάτων» της, βλέπουμε την αδιαφορία να είναι παγερή, σχεδόν τόσο παγερή όσο η χειμερία νάρκη της Διακομματικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.