Ωρα ευθυνης
Οι δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην πραγματική οικονομία και κυρίως στην κοινωνία αναδείχθηκαν κατά την προχθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου με τους κοινωνικούς εταίρους.
Ηχηρό μήνυμα κινδύνου έστειλαν όλοι οι οικονομικοί εταίροι τόσο για την οικονομική δραστηριότητα όσο και για την απασχόληση τους μήνες που ακολουθούν.
Όπως τονίστηκε ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων κλείνει, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά στους επόμενους μήνες, ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις λειτουργούν με οριακά κέρδη ή ζημίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Οι προβλέψεις όλων των κοινωνικών εταίρων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι αρνητικές και όλοι ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό μεταρρυθμίσεων ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες της κρίσης.
Τα αποσπασματικά μέτρα δεν ευνοούν την κατάσταση αλλά απαιτούνται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και μάλιστα άμεσα, ώστε να μην γίνουν πραγματικότητα όλα όσα λέγονται για κατάρρευση των επιχειρήσεων και εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη.
Για την κυβέρνηση είναι φανερό ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και δεν υπάρχει πλέον χρόνος για μικροπολιτικές και, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο κ. Παπαθανασίου, είναι ώρα ευθύνης για όλους.
Το θέμα είναι ποιος έχει σήμερα ευθύνη.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
