Οπου λαλουν πολλοι υποψηφιοι προεδροι, αργει να ξημερωσει…

Της Έκδοσης

Η απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, «απελευθέρωσε», καταπώς φαίνεται, πολιτικές δυνάμεις, μιας και ξαφνικά εμφανίστηκαν τρείς νέοι μνηστήρες, (Γερουλάνος, Κεγκέρογλου, Χρηστίδης) και ένας παλιός σύζυγος, ο οποίος πήγε σε κάποια φάση στο περίπτερο για μπάρες δημητριακών (μιας και είναι της υγιεινής ζωής) και τελικά γύρισε, και τώρα θέλει ξανά να αναμετρηθεί με τους νέους.

Μην μας παρεξηγήσετε, η πολυφωνία σε ένα δημοκρατικό κόμμα δεν είναι κακή, (ιδιαίτερα όταν βλέπουμε αλλού ελέω Θεού αρχηγούς), απλά το γεγονός ότι έχουμε τόση κινητικότητα σε αυτή τη φάση, δεν φαίνεται να έχει κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά δείχνει περισσότερο εκμετάλλευση της ευκαιρίας να αδράξουν κάποιοι το σκήπτρο που άφησε η προηγούμενη κάτοχός του.

Ας ελπίσουμε πως οι υποψήφιοι, όσοι και αν είναι αυτοί, θα μπορέσουν να μεταφέρουν τις απόψεις τους στο κομματικό και όχι μόνο ακροατήριο, γιατί η ενδοκομματική αναμέτρηση, θα καθορίσει και το μέλλον του κόμματος.

Πέρα όμως από τα σοβαρά, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει η εκστρατεία των τριών «νέων» υποψηφίων για την συγκέντρωση υπογραφών, τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά, ιδιαίτερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιατί αν η συγκέντρωση υπογραφών πετύχει διαδικτυακά, αυτό θα σημάνει αποδυνάμωση των «μηχανισμών» εντός του ΚΙΝΑΛ, που έχουν κληρονομήσει από το ΠΑΣΟΚ, ανάλογα φυσικά και με το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής. Για να δούμε… 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.