Οπως συμβαινει παντα
Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αφενός με τα βοσκοτόπια αφετέρου με την «καμπάνα» για τις παρατυπίες στη διαχείριση των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων φανερώνουν μια πραγματικότητα για την Ελλάδα και τους Έλληνες που μας συνοδεύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Από τη βοήθεια του σχεδίου Μάρσαλ, στα πακέτα Ντελόρ και τις πάσης φύσεως κοινοτικές ενισχύσεις πάντα η λογική στη χώρα μας ήταν αυτή την «ρεμούλας» της «αρπαχτής» του τζάμπα χρήματος.
Γι’ αυτό και φτάνουμε να αναρωτιόμαστε κατά καιρούς πού πάνε τόσο χρήματα και συνέχεια διαπιστώνουμε την ανάγκη εκσυγχρονισμού ώστε να συμβαδίζουμε με τα διεθνή πρότυπα.
Η αλήθεια είναι πως οι πελατειακές σχέσεις είναι τόσο εμπεδωμένες όχι μόνο στον κρατικό μηχανισμό αλλά και οριζόντια στην κοινωνία που αν δεν καταπολεμηθεί αυτή όσα χρήματα και αν «πέσουν» ποτέ δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν κατά πώς πρέπει.
Φυσικά, για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα, πιστεύουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Έχουμε ενδοιασμούς όμως για το κατά πόσο δεν είναι ίδιοι γιατί έτσι επιλέγουν ή γιατί δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν σαν τους άλλους.
Και γι’ αυτό όσες «καμπάνες» κι αν πέσουν, θα δούμε να επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο.
Το άδικο της όλης υπόθεσης είναι πως για τις πράξεις κάποιων «έξυπνων» τις συνέπειες θα τις υποστούν όλοι ακόμα και οι πιο αδύναμοι. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο “αμάρτημα” των πολιτικών μας που δεν επιδεικνύουν την τόλμη ώστε να βάλουν τέλος σε τέτοια φαινόμενα, ζημιώνοντας τελικά και αυτούς που σε τίποτα δεν έφταιξαν.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
