Ονομαζεται χαρη

Της Έκδοσης

Η εξέλιξη με το Λύκειο της Ξυλαγανής είναι θετική. Δεν χωρά αμφιβολία επί τούτου. Αυτό όμως που αδυνατούμε να καταλάβουμε είναι γιατί έσπευσαν πολιτικοί παράγοντες του τόπου μέσω ανακοινώσεων τους να «προσεταιριστούν» την επιτυχία. Στο θέμα δεν χωρούν κομπασμοί ούτε επιδείξεις πολιτικής παρεμβατικότητας.

Και για να είμαστε ειλικρινείς θαρρούμε πως χρειάζονται σοβαρότερες παρεμβάσεις στον εκπαιδευτικό χάρτη του νομού μας. Γιατί στην επόμενη ανάλογη περίπτωση, με την οποία πολύ φοβούμαστε πως θα έρθουμε αντιμέτωποι και στο μέλλον, ίσως τα υπουργικά ώτα να μην είναι ευήκοα (και αν δυσπιστείτε θα σας θυμίσουμε ένα όνομα: Γαβρόγλου).

Άλλωστε δεν είναι μυστικό: πολλές εκπαιδευτικές δομές έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στη Ροδόπη. Αστικοποίηση, μετανάστευση, υπογεννητικότητα είναι μερικοί από τους παράγοντες που συνέβαλαν στο φαινόμενο. Και στο μεταξύ την «πληρώνουν» οι οικογένειες που επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους και να χτίσουν εκεί τον βίο τους.

Για αυτό και χρειάζεται μια σοβαρή και συστηματική εξέταση του ζητήματος, με αναφορές τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον, ώστε να μην έχουμε ανάλογες «εκπλήξεις». Τότε θα στοιχειοθετούσε τον χαρακτηρισμό της πολιτικής παρέμβασης, αλλιώς πολύ φοβόμαστε πως ονομάζεται απλά χάρη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.