Ολοθυμη η στηριξη, ομως οταν ερθουμε στο δια ταυτα…

Της έκδοσης

Αν για κάτι δεν μπορούν να παραπονεθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη έξω από το κτίριο είναι η ομόθυμη στήριξη από το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας, από τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες, μέχρι και τους δημάρχους και τους βουλευτές (αν και εκεί μην νομίζετε πως δεν εκτοξεύτηκαν μπηχτές για τους βουλευτές που απουσίαζαν).

Όμως καλή είναι η στήριξη, αλλά όπως γνωρίζουν τόσο οι παραγωγοί, όσο και όλοι όσοι δίνουν κάποια προσοχή στα αγροτικά ζητήματα εδώ και χρόνια, τα καλά λόγια είναι καλά, αλλά δεν γεμίζουν την τσέπη.

Αυτό άλλωστε αναφέρθηκε και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, με ένα εκ των προέδρων των Συλλόγων θέλοντας να προλάβει τυχόν δικαιολογίες του τύπου «ο νέος Υπουργός πρέπει να ενημερωθεί πρώτα» σημείωσε σκωπτικά πως όλοι οι βουλευτές, όσο είναι στην αντιπολίτευση, γνωρίζουν όλα τα προβλήματα καλά, μόλις όμως το κόμμα τους καταλαμβάνει την εξουσία, ξαφνικά χρειάζονται ενημέρωση.

Δίκιο είχε ο άνθρωπος, αλλά πού να το βρει. Άλλωστε η προσέγγιση στα αγροτικά ζητήματα αλλάζει ριζικά κάθε φορά που αλλάζει ο αρμόδιος Υπουργός, ακόμα και όταν παραμένει ίδια η κυβέρνηση, και το πιθανότερο είναι πως το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Άλλωστε όπως αποδείχθηκε και με το πόρισμα της Διακομματικής για τη Θράκη, το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να συμφωνήσει ακόμα και σε βασικά πράγματα, πόσο μάλλον σε ένα πολύπλευρο και πολυπαραγοντικό θέμα όπως ο πρωτογενής τομέας, που άλλωστε έχει αποτελέσει πεδίο ψηφοθηρικών κινήσεων που κάνουν τις πρόσφατες «αδιάκριτες» συνομιλίες που οδήγησαν στην καρατόμηση του τελευταίου ΥΠΑΑΤ, να μοιάζουν με παιδικές σκανδαλιές.

Για αυτό και λέμε πως καλή είναι η στήριξη, όμως στο δια ταύτα τι γίνεται…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.