Ολοι θελουν να ζουν απο το δημοσιο

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ζει (σίγουρα) από το Δημόσιο. Έχουμε 1 εκατ. περίπου εργαζόμενους στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Έχουμε 2,7 εκατ. συνταξιούχους!!!
 
400-500 χιλ βοηθηματούχους και επιδοματούχους.
500-600 χιλ. επιδοτούμενους αγρότες, ψαράδες κλπ.
Αν σε αυτούς συμπεριλάβουμε και ένα μεγάλο ποσοστό του 1,5 εκατ. ανέργων, που ζουν από την σύνταξη ή τον μισθό κάποιου στενού συγγενή τους, «ή και γιαγιάδες παππούδες», τότε ο αριθμός αυτός περνά τα 5 εκατ. ανθρώπους. Συνυπολογίζοντας και τις οικογένειές τους τότε μιλάμε για ποσοστό κοντά ή και πάνω από το 70% του συνολικού πληθυσμού.
 
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν καμιά αλλαγή. Απεχθάνονται τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Γιατί; γιατί φοβούνται ότι θα οδηγηθούν σε κάποια νέα περικοπή των αποδοχών τους. Καθώς έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στη νέα ζωή τους, μετά τις πρώτες μεγάλες περικοπές που υπέστησαν, δεν θέλουν άλλες αλλαγές που μπορεί να καταστήσουν τη ζωή τους χειρότερη και από το σήμερα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πιστώνεται κάθε μήνα, τακτικά χωρίς καθυστερήσεις, ο μισθός, η σύνταξη, το επίδομά τους. Και να νιώθουν μια σχετική ασφάλεια εξ αυτού του γεγονότος. Εξαιτίας αυτής της πραγματικότητας, κανένα κόμμα και σχεδόν κανένας βουλευτής δεν μπορεί να εκλεγεί αν βρει αυτή την τρομερή πλειοψηφία εναντίον του. Γι’ αυτό μοναδικό μέλημα των κυβερνήσεων (πρώην και νυν) είναι να μαζεύουν τα απαραίτητα κάθε μήνα για να πληρώνουν εγκαίρως μισθούς και συντάξεις. Έστω και αν αυτά είναι δανεικά και βυθίζουν την χώρα μας στην παγκόσμια απαξίωση και στην ορατή πλέον καταστροφή. 

Δεν λένε την αλήθεια στο λαό

Κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δεν λέει την αλήθεια στον κόσμο για το ασφαλιστικό. Για να είναι υγιές και βιώσιμο θα έπρεπε να αντιστοιχούν τουλάχιστον 3-4 εργαζόμενοι σε κάθε ένα συνταξιούχο. Αντίθετα, σήμερα έχουμε συνταξιούχους που παίρνουν 4,5 εκατ. συντάξεις.
 
Κι ο αριθμός των εργαζομένων, με την τρομακτική ανεργία, τη φυγή εργαζομένων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό, την υπογεννητικότητα, εξαιτίας της οποίας μειώνεται σταθερά ο αριθμός των νέων ανθρώπων, έχει ήδη οδηγήσει σε αδιέξοδο το ασφαλιστικό σύστημα. Σήμερα η αντιστοιχία είναι μόλις ένας εργαζόμενος σε ένα συνταξιούχο. Κι η αναλογία αυτή βαίνει μειούμενη.
Ό,τι κι αν λέει η κυβέρνηση.
 
Ό,τι κι να ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, οι συντάξεις, κύριες κι επικουρικές, θα συνεχίζουν να μειώνονται. Και τα όρια ηλικίας θα αυξάνονται διαρκώς είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει
 
Αν δεν αντιστρέψουμε την κατάσταση αυτή, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο πλέον, είναι θέμα χρόνου να μην υπάρχουν πραγματικές συντάξεις παρά μόνο βοηθήματα στην Ελλάδα. Όποιος δεν το βλέπει κι όποιος δεν αντιδρά, προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα και στους Έλληνες γενικά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.