Ολοι στο δρομο

Με ανακοινώσεις τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί στο πάγωμα των μισθών των εργαζομένων και δίνει πράσινο φως στους βιομηχάνους για χιλιάδες απολύσεις και μείωση των ωρών εργασίας και των μισθών. Η σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για ένταση και γενίκευση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην εντεινόμενη επιθετικότητα του κεφαλαίου. Ενάντια στην καθημερινή προσπάθεια να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στους εργάτες.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα γνωρίζουν ήδη από πρώτο χέρι ότι το ξεπέρασμα της κρίσης μεταφράζεται σε χιλιάδες απολύσεις, διαθεσιμότητες, μείωση των ημερών ή των ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση των ήδη πενιχρών μισθών, ανεργία.

Ζούμε στην εποχή που οι τράπεζες επιχορηγούνται με 28 δις ευρώ, ενώ ο βασικός μισθός δε φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Ζούμε στην εποχή που οι αγώνες και η συνδικαλιστική δράση ποινικοποιούνται και καταστέλλονται, ενώ οι ένοχοι της καταλήστευσης των ταμείων και των σκανδάλων βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα δίνοντας πλαστές υποσχέσεις.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να φορτώσει τις επιπτώσεις της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας. Ακρίβεια, μηδενικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επέκταση των χρόνων δουλειάς για τις γυναίκες, περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων διαμορφώνουν ένα σκηνικό που κανείς δεν μπορεί να ανεχτεί. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε δυναμικά όσα μέρα με τη μέρα μας κλέβουν.

Ήρθε η ώρα να βγει στο δρόμο η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων. Να δώσουμε δυναμικό παρών στην πανεργατική απεργία και την διαδήλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.