Ολοι περιμενουν το πορισμα της Διακομματικης, με καταπληκτικη υπομονη

Της Έκδοσης

Το ζήτημα της Διακομματικής, και οι εργασίες (ή για να είμαστε ακριβέστεροι, οι μη εργασίες) της, είναι ένα θέμα για το οποίο έχει εκφραστεί δυσφορία τόσο από εμάς, όσο και από άλλους.

Με ενδιαφέρον όμως φαίνεται να περιμένει και το πόρισμα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα όσα είπε στην συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ. Ερωτηθείς για την ανάπτυξη του Έβρου, με την συνάδερφο δημοσιογράφο Κυριακή Μπασκάκη να αναφέρεται σε αυτή στο πλαίσιο της ερώτησής της για το μεταναστευτικό, αφού αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μίλησε και για τη Διακομματική.

Έτσι δήλωσε πως έχει ζητήσει από τη Διακομματική Επιτροπή να ολοκληρώσει -και έχει ήδη γίνει πολύ σημαντική δουλειά- το πόρισμα για την Θράκη, το οποίο πιστεύει ότι θα απαντήσει σε πολλά από τα μεγάλα ερωτήματα τα οποία απασχολούν σήμερα -όχι μόνο τους Εβρίτες αλλά τους Θρακιώτες συνολικά.

Αναφερόμενος σε επενδύσεις στη Θράκη, για αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης και τα θετικά που θεωρεί πως θα έρθουν από τις ιδιωτικοποιήσεις, ανέφερε πως θα σπάσουν την απομόνωση του Βόρειου Έβρου, με σχέδια για το πώς θα ενισχυθεί η παραγωγική δυναμικότητα της περιοχής με επενδύσεις από τον πρωτογενή τομέα στη μεταποίηση.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μάλιστα, θεωρεί πως αποτελεί φάρο καινοτομίας και γνώσης έχει και αυτό πολύ φιλόδοξα σχέδια για την ευρύτερη περιοχή.

«Οπότε θα έχουμε πολλά πράγματα να πούμε για τον Έβρο και την Θράκη και αναμένω και εγώ με πολύ ενδιαφέρον το πόρισμα της διακομματικής» σημείωσε, αν και εμείς πολύ φοβόμαστε πως θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή, γιατί το πόρισμα δεν το βλέπουμε να βγαίνει πολύ γρήγορα, εκτός και αν το μόνο που περιλαμβάνει είναι ευχολόγια και γενικά πλαίσια, από τα οποία, δόξα τω Θεό, διαθέτουμε αρκετά.

Το πρόβλημα είναι πως η συγκεκριμένη επιτροπή από την αρχή ξεκίνησε στραβά, γιατί από τη μία είχε ένα πολύ αόριστο πλαίσιο στο οποίο έπρεπε να κινηθεί όχι μόνο θεματικά, αλλά και χωρικά, όπως φάνηκε από την συζήτηση για την συμπερίληψη της Ανατολικής Μακεδονίας, η οποία έμεινε τελικά στο «θα δούμε».

Από την άλλη ουδέποτε καθορίστηκε αν υπάρχουν πόροι για να στηρίξουν τις προτάσεις, πόσοι είναι αυτοί, και πως η κεντρική κυβέρνηση θα τους διαθέσει. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι η επιτροπή επισκέφτηκε την περιοχή μας μόλις μία φορά, και αυτή με το ζόρι και περιορισμένο αριθμό βουλευτών, με την επίσκεψη να έχει περισσότερο εθιμοτυπικό, παρά ουσιαστικό χαρακτήρα, και φαίνεται πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, να προσμένουμε όλοι μαζί αντάμα το πόρισμα. Και όσοι υποτίθεται το περιμένουν διακαώς, να επιδεικνύουν μια καταπληκτική υπομονή. Ποιος ξέρει, στο μισό μήνα που έμεινε για την λήξη της θητείας της Διακομματικής, μπορεί να δούμε θαύματα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.