«Ολα τριγυρω αλλαζουνε»

Της Έκδοσης

Το ακούμε συχνά τα περί συνεργασιών-συνεργειών-ανάπτυξης κοινού σχεδίου ειδικά στον οικονομικό τομέα της περιοχής. Και για να το ακούμε συχνά ένα πράγμα σημαίνει. Ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Και αφού δεν έχει επιτευχθεί ακόμη θα πρέπει, θαρρούμε, να αναζητηθούν τα αίτια εκείνα που ανατρέπουν αυτή την επιδίωξη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε την παθογένεια. Ειδάλλως πολύ φοβούμαστε πως και στην επόμενη κοπή πίτας της ΟΕΒΕΣ τα ίδια πράγματα θα ακούσουμε. Και για του λόγου το αληθές αντιγράφουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα από το περσινό ρεπορτάζ του «ΠτΘ» για την κοπή βασιλόπιτας της ΟΕΒΕΣ:

«Ο καινούριος χρόνος δεν έχει βρει πολλά να έχουν αλλάξει στην επιχειρηματικότητα, αντίθετα ειδικά στην περιοχή μας η ύφεση και η στασιμότητα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ η περιοχή μας βάλλεται πανταχόθεν οικονομικά.
 
Άλλωστε έχουν να αντιμετωπίσουν, μαζί με όλα τα προβλήματα που πλήττουν τους επαγγελματίες πανελλαδικά, τη γειτνίαση με όμορα κράτη, με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές που οδηγούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό.
 
«Αυτό που διαπιστώνουμε, είναι η έλλειψη βούλησης, μιας και οι προτάσεις μας έχουν χαμηλό κόστος, και θα μπορούσαν να φέρουν εισόδημα τόσο στα κεντρικά ταμεία όσο και στα ταμεία της αυτοδιοίκησης» σημείωσε ο κ. Βαφειάδης, τονίζοντας πως «οι δυνατότητες της τοπικής οικονομίας είναι μεγάλες, αν αγωνιστούν όλοι μαζί και οραματιστούν αυτό που θέλουν, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν ώστε να έρθει η ανάκαμψη».

Προφανώς και δεν προσπαθούμε να μηδενίσουμε τις προσπάθειες που γίνονται -γιατί γίνονται προσπάθειες- αλλά αυτό που λέμε είναι ότι θα πρέπει οι όποιες δράσεις να είναι επί το δυναμικότερο. Διότι διαφορετικά όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν που λέει και το τραγούδι. Ή μήπως γι’ αυτό μένουν ίδια;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.