Οικονομοπουλος, Ρεμος και Μελισσες οι δημοφιλεστερες επιλογες των Ροδοπιτων για το φετινο Φεστιβαλ Φαναριου

Σας ρωτήσαμε για τους καλλιτέχνες που επιθυμείτε να ανέβουν φέτος στην σκηνή της διοργάνωσης και αυτές είναι οι δημοφιλέστερες απαντήσεις σας

Σαφέστατη προτίμηση προς τις λαϊκές και ποπ μουσικές δείχνει το φιλοθεάμων κοινό της Ροδόπης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις του για το φετινό Φεστιβάλ Φαναρίου.

Δια των social media του «ΠτΘ» δώσαμε και πάλι τον λόγο σε όλους εσάς, τους αναγνώστες και τις αναγνώστριές μας, ώστε εφόσον το επιθυμούσατε να μας καταθέσετε τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα επιθυμούσατε φέτος να ανέβουν στην σκηνή του Φεστιβάλ Φαναρίου.

Κι ομολογουμένως η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή, όπως και οι απόψεις που καταγράφηκαν, δίχως να λείπουν και οι εκπλήξεις, αλλά και οι διακαείς πόθοι κάποιων, η επίτευξη των οποίων φαντάζει δύσκολη, τόσο λόγω budget, όσο και λόγω του ύφους της διοργάνωσης.

Και πριν την ονοματολογία, σύμφωνα με τις απαντήσεις, ως προς τις τάσεις που παρατηρήθηκαν υπάρχει μια ξεκάθαρη υπεροχή των χαρακτηρισμένων ως λαϊκών, ελαφρολαϊκών και ποπ Ελλήνων τραγουδιστών, έναντι τουλάχιστον όσων συγκαταλέγονται στον χώρο του εντέχνου, ενώ υπάρχουν και ονόματα καλλιτεχνών που συγκεντρώνουν αρκετές προτιμήσεις παρά το γεγονός ότι πολύ πρόσφατα βρέθηκαν στην σκηνή της διοργάνωσης, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Κωνσταντίνο Αργυρό, τον Γιάννη Χαρούλη αλλά και την Πάολα.

Στα ονόματα ωστόσο την «χρυσή» τριάδα – δεδομένης και της τριήμερης διάρκειας του Φεστιβάλ – συμπληρώνουν κατά σειρά οι Νίκος Οικονομόπουλος – γνωστός και αγαπημένος φίλος της Ροδόπης – Αντώνης Ρέμος αλλά και το συγκρότημα «Μέλισσες» ή ξεχωριστά τον frontman του συγκροτήματος Χρήστο Μάστορα.

Οι τρεις προαναφερθέντες καλλιτέχνες, και συγκρότημα, διαθέτουν μια σαφή απόσταση από όσους ακολουθούν στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού, ενώ ειδικά για την περίπτωση των Μελισσών, είναι ενδιαφέρον ότι κατατίθεται ως απάντηση και απ’ όσους δηλώνουν μεγαλύτεροι φαν του έντεχνου τραγουδιού.

Την 10καδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι Γιάννης Πλούταρχος, Νίκος Βέρτης, Νατάσα Θεοδωρίδου, Ιουλία Καραπατάκη – που αποτελεί και την μοναδική «έντεχνη» προσθήκη της δεκάδας μαζί με αυτήν του Στέλιου Ρόκκου – Θοδωρής Φερρής, Στέλιος Ρόκκος και … Σταμάτης Γονίδης, μαζί με την «απόλυτη» όμως Άννα Βίσση καθότι υπήρξε σχετική ισοψηφία.

Και επειδή το ενδιαφέρον αλλά και η μεγάλη «γκάμα» των Ροδοπίτικων ακουσμάτων δεν σταματά στην πρώτη 10άδα οφείλουμε να αναφέρουμε και όσους ακολουθούν και συμπληρώνουν τουλάχιστον τους 30 πρώτους. Πέραν όλων των υπολοίπων ώστε να προσφέρουμε και εναλλακτικές επιλογές στον Δήμο Κομοτηνής ως διοργανωτή του όλου Φεστιβάλ.

Στην λογική αυτή οφείλουμε λοιπόν να πούμε πως η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Κωνσταντίνος Αργυρός – τον οποίο απολαύσαμε πέρυσι- έχασαν για ελάχιστους ψήφους την είσοδό τους στην πρώτη 10αδα όπως αντίστοιχα και η νεοεμφανιζόμενη Κατερίνα Λιόλιου. Ακολουθούν η Δέσποινα Βανδή που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας της στο τραγούδι – κρατήστε το ως γεγονός δεδομένου ότι το Φεστιβάλ Φαναρίου δείχνει μια προτίμηση τις «επετειακές» συναυλίες – Ιουλία Καλλιμάνη, ενώ στο κλείσιμο της πρώτης 20αδας οι έντεχνοι «παίρνουν το αίμα τους πίσω» με τους Νατάσα Μποφίλιου, Μαρίνα Σπανού και Σωκράτη Μάλαμα.

Το σύνολο των προτάσεων είναι δημόσια κατατεθειμένο και άρα όσοι το επιθυμούν μπορούν ελεύθερα να τις δουν, ωστόσο οφείλουμε να αναφερθούμε και σε επιλογές που μάλλον κατατέθηκαν με σκοπό χιουμοριστικό, όπως αυτή της τριάδας των Έφη Θώδη, «Βας Βας» ο Παρασκευάς και Νίκου Κατέλη Κατμαν, προτάσεις στο κλίμα των ημερών, όπως αυτή του Πέτρου Γαϊτάνου, αλλά και όσων κατατέθηκαν ως άλλοι διακαείς πόθοι που μακάρι πραγματικά να μπορούσαμε να απολαύσουμε και στην περιοχή μας, όπως οι Metallica, Rolling Stones, Judas priest, AC DC, Amon Amarth, οι τελευταίοι για πιο «εξειδικευμένο» κοινό.

Αυτές λοιπόν είναι οι επιλογές όσων Ροδοπιτών και Ροδοπιτισσών,  και όχι μόνο, μπήκαν στην διαδικασία να απαντήσουν το άτυπο αυτό poll γεγονός που αν μη τι άλλο αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμο για αυτούς που θα κληθούν να αποφασίσουν, ήτοι την δημοτική αρχή και την εταιρεία που θα αναλάβει και φέτος την διοργάνωση, καταθέτοντας τις προτάσεις της προς τους αρμοδίους.

Και αν και φυσικά στο πολιτιστικό καλεντάρι της περιοχής, το ραντεβού των Ελευθερίων προηγείται, κάτι μας λέει πως οι προετοιμασίες για το καλοκαιρινό πολιτιστικό ραντεβού στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.