Oι ξανθιωτες, οι κομοτηναιοι, το καρναβαλι, τα 5 ευρω για χρηση wc!!!

«Τρελό και παλαβό» το ξανθιώτικο καρναβάλι πάει από επιτυχία σε επιτυχία. Η λαοθάλασσα και το αδιαχώρητο που σημειώθηκε το 3ημερο της αποκριάς δεν περιγράφεται, παρά την ασταμάτητη βροχή που έπεφτε σε όλη την διάρκεια της παρέλασης και έκανε τους καρναβαλιστές παπάκια!
 
Μπράβο τους και μαγκιά τους! Ό,τι κάνουν το κάνουν για το καλό του τόπου τους, όλοι μαζί και δεν ρωτάνε ο ένας τον άλλο «ρε συ δικός μας είναι αυτός», όπως κάνουν κάποιοι εδώ στην Κομοτηνή, οι οποίοι για το προσωπικό τους συμφέρον θυσιάζουν τα πάντα!!! «Ο τόπος μας να πάει μπροστά και όποιος θέλει ας τον πάει»
 
Αυτό εφαρμόζουν οι Ξανθιώτες γι’ αυτό θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από εμάς. Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν, και ας μας πουλάνε οι Ξανθιώτες τη στολή για τα καρναβάλια 40 ευρώ για να παρελάσουμε στο δικό τους καρναβάλι. Μπράβο τους και καλά κάνουν!!!
 
Αυτό όμως που δεν κάνουν καλά είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να ουρήσεις χωρίς να πληρώσεις!!! Όλα τα μαγαζιά στους δρόμους της παρέλασης είχαν είσοδο 5 €. Τι και αν παρακαλούσες και έλεγες, βρε παιδιά δεν θα πάρω τίποτα απλά κατουριέμαι! Τίποτα είσοδος 5 €… Με αποτέλεσμα; Αναστέναξαν οι πιλοτές, αφού τίποτα άλλο δεν μπορούσανε να κάνουν οι καρναβαλιστές και οι επισκέπτες της Ξάνθης…
 
Εχω ενστάσεις όμως… Επαγγελματίες της Ξάνθης μην βγάζετε τα μάτια σας με τα χέρια σας!!! Το επόμενο καρναβάλι θα έρθει πολύ σύντομα, και τότε μην παραπονιέστε που θα λιγοστεύουν οι επισκέπτες σας. Μόνο μην είναι αργά! Και εδώ σε μας κάποιοι μαγαζάτορες εκείνης της εποχής διώξανε το καρναβάλι, γιατί γεμίζανε τα μαγαζιά τους κομφετί!!!
 
ΤΩΡΑ; Ας πάνε στο καρναβάλι της Ξάνθης. Γιατί πάντα αυτός ο τόπος είχε για ηγέτες του τους αρεστούς, και όχι τους άριστους… 

Η αγορά βογκάει και οι επαγγελματίες αργοπεθαίνουν

Δεν υπάρχει κλίμα αγοράς και διάθεση για κατανάλωση. Η πτώση του τζίρου σήμερα ξεπερνάει το 60 και πολλές φορές και το 70%. Όλα τα ημίμετρα που προσπαθήσανε να πάρουν οι φορείς με παρότρυνση των κυβερνήσεων (Κυριακές απογεύματα ανοιχτά, και 4 φορές το χρόνο εκπτώσεις) αποδειχτήκανε σπασμένη σανίδα σωτηρίας.
 
Οι φορείς προτείνουν, οι κυβερνώντες κωφεύουν, δείχνοντας τον ερασιτεχνισμό τους και την απειρία τους να καταλάβουν ότι την «γελάδα που βγάζει γάλα δεν την σφάζουμε».
 
Τα μαγαζιά ανοίγουν και κλείνουν πολλές φορές χωρίς να κάνουν σεφτέ, όχι μέρες, αλλά πολλές φορές και εβδομάδες! Τα έξοδα όχι μόνο τρέχουν, αλλά πολλαπλασιάζονται κάθε μήνα με πρόσθετες επιβαρύνσεις και χαράτσια, χωρίς κανείς να σκεφτεί, από πού θα πληρωθούν όλα αυτά. Το παρεμπόριο είναι στα χάι του. Κανείς δεν νοιάζεται αν στα παζάρια πέρα από τις νόμιμες θέσεις υπάρχουν και παράνομες υπέρ διπλάσιες θέσεις με μαϊμού και κλεμμένα προϊόντα. Σήμερα το μόνο που δεν πουλιέται στα παζάρια είναι μαμάδες και μπαμπάδες!
 
Η φοροδιαφυγή, το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο τείνουν να γίνουν καθεστώς, σε βάρος του στεγασμένου εμπορίου και δυστυχώς φως στο τούνελ δεν βλέπουμε. Οι συνδικαλιστικές επαγγελματικές οργανώσεις ανά το πανελλήνιο άγονται και φέρονται σύμφωνα με τα κομματικά τους πιστεύω… Όλοι πλέον οι επαγγελματίες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο θεό παρακαλώντας τον να βάλει το χέρι του… Πού και σε ποιον να πρωτοπρολάβει όμως; Το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» ανήκει πλέον στο παρελθόν γιατί την τόση ανικανότητα των ανεπάγγελτων πολιτικών μας δεν μπορεί να την παλέψει σήμερα κανείς, «ακόμα και ο θεός» γιατί αυτοί είναι όλοι τους άθεοι.
 
Και για να εξηγούμαστε μιλάω για όλο τον πολιτικό συρφετό των τελευταίων 10ετιων!!! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.