Οι συνεπειες της νεας ΚΑΠ

Ούτε την υπόσχεσή της, ότι από τις 15 Νοέμβρη θα δοθεί η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης που προβλέπεται στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, δεν κράτησε η κυβέρνηση καθώς πέρασε ήδη ένας μήνας και ένας μεγάλος αριθμός αγροτών δεν πήρε ευρώ στο χέρι του.

Ανάστατοι είναι πολλοί αγρότες της περιοχής μας εφόσον κινδυνεύουν μέχρι τα Χριστούγεννα να μην πάρουν ούτε ένα ευρώ από την ενιαία ενίσχυση που δικαιούνται, εκφράζοντας την αγωνία τους για την καθυστέρηση ενώ είναι αναγκασμένοι να καλύψουν τα καθημερινά τους έξοδα και καταγγέλλουν για ολιγωρία και αδράνεια τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σ’ όλη τη χώρα υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες, καθώς πολλοί παραγωγοί πάνε καθημερινά στην Αγροτική Τράπεζα για να πάρουν την προκαταβολή και φεύγουν με άδεια χέρια. Ρωτούν γιατί αυτή η καθυστέρηση, αλλά απάντηση δεν παίρνουν. Διαψεύδονται έτσι οι υποσχέσεις έγκαιρης καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης που έδωσαν κάποιοι επιχειρώντας να καλλιεργήσουν κλίμα προσμονής στον αγροτικό κόσμο και να προλάβουν τις όποιες αγροτικές αντιδράσεις. Η αγανάκτηση είναι έντονη για την κυβερνητική κοροϊδία.

Οι δραματικές συνέπειες της νέας ΚΑΠ δε χρειάστηκε ούτε ένας χρόνος εφαρμογής για να φανούν στους μικρομεσαίους αγρότες και στην αγροτική παραγωγή.

Δυστυχώς…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.