Οι προυποθεσεις σε εναν διαλογο

Όχι, ο τρόπος χειρισμού και κυρίως οι χειρισμοί που θα εκτονώσουν την κατάσταση με τους αγρότες ΔΕΝ θα σηματοδοτήσουν και την… κακή στρατηγική της κυβέρνησης έναντι μελλοντικών διεκδικήσεων και αιτημάτων. Δεν είναι αστυνόμος η κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν είναι ο κλειδοκράτορας με τις λύσεις σε διεκδικήσεις του τύπου «αντιδρώ και ξεχνώ».

 

Ο διάλογος για την επίλυση των θεσμικών προβλημάτων είναι εφικτός, αλλά με ανοιχτούς δρόμους, λέει η κυβέρνηση. Ποιος μπορεί να την κατηγορήσει για κοινωνική ολιγωρία;
Ότι δεν υπάρχουν χρήματα το ξέρουμε.

 

Ότι το μέτωπο των αγροτών είναι διασπασμένο επίσης.

 

Δυστυχώς όμως ο λαός δεν πείθεται μόνο με ημερίδες και συναντήσεις. Και καλά κάνει από μια πλευρά και στο σημείο που είμαστε. Διαφάνεια υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός και καθαρότητα στις απόψεις και τις προτεινόμενες λύσεις πρέπει να τηρηθεί.

 

Δεν είναι δίκαιο όμως να αντιμετωπίζεται η κυβέρνηση ως ο κακός με το βούρδουλα. Σε έναν διάλογο πρέπει να τίθενται και προϋποθέσεις και αυτό είναι σήμα παιδείας και αμοιβαιότητας, όχι απειλής!

 

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν όλοι, προ και μετά Μπατζελή στην Κομοτηνή ότι μόνο αν λείψουν παθογένειες, αγκυλώσεις και φθορά, οι αγρότες θα πεισθούν να εγκαταλείψουν τα μπλόκα κι εμείς να δούμε λύσεις στο πρόβλημα…
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.