Οι πλημμυρες στον Εβρο

Η γύμνια της πολιτικής εξουσίας για μία ακόμη φορά φάνηκε τις τελευταίες ημέρες με την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο. Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η περιφέρεια έχει αφεθεί και παρόλες τις πριν ένα χρόνο δεσμεύσεις των κυβερνώντων δεν υλοποιήθηκε ούτε ένα έργο που θα εξασφάλιζε την περιοχή από τους κινδύνους που δημιουργούνται κάθε χρόνο από τις πλημμύρες. Ο ίδιος ο Νομάρχης Έβρου, Νικόλαος Ζαμπουνίδης μετά τη σύσκεψη που έγινε παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπασιάκου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μη ολοκλήρωση των έργων για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Εύλογη η αγωνία του νομάρχη Έβρου. «Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την περισινή κρίση παραμένουν τα ίδια» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης.

Δεν αρκούν μόνο οι επισκέψεις και λόγια περί οράματος και στρατηγικών χειρισμών. Απαιτούνται έργα και πρωτοβουλίες μέσα από διαδικασίες διαλόγου, σύνθεσης των απόψεων και συναίνεσης, ώστε να είναι δυνατή μια κοινά αποδεκτή στρατηγική διαχείρισης του προβλήματος την κρίσιμη αυτή περίοδο. Επείγει κεντρική και τοπική εξουσία μέσα από τις πολιτικές τους επιλογές να επουλώσουν τις όποιες πληγές και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης των συγκεκριμένων προβλημάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.