Οι νεοι για τους νεους

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων είναι στην ευχάριστη θέση να διοργανώνει την πρώτη Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Κομοτηνής. Με αυτή την διοργάνωση ο ΕΟΠΕ πραγματοποιεί έναν από τους σκοπούς της δημιουργία του την συγκρότηση δηλαδή εκπαιδευτικών προγραμμάτων πέραν της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης . Η αντιπροσωπεία της Κομοτηνής μετά από δουλειά μηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με την υποστήριξη του EuropeDirect Κομοτηνής, κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της Προσομοίωσης η οποία θα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
Η διοργάνωση αυτή είναι μια ευκαιρία για τους φοιτητές να εξοικειωθούν με την οργάνωση και την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον για τα κοινά, ανεξαρτήτως πεδίου σπουδών ή επίπεδου σπουδών (προπτυχιακός, μεταπτυχιακός, διδακτορικός). Ο σκοπός της προσομοίωσης αυτής είναι να προαχθεί η λειτουργία της Δημοκρατίας και να γίνει περισσότερο κατανοητή από τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας. Ακόμη, έχει ως στόχο να εντάξει τους συμμετέχοντές της στη πραγματικότητα αναλαμβάνοντας ο καθένας κάποιον από τις θέσεις που υπάρχουν σε ένα περιφερειακό συμβούλιο δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την ουσία της πολιτικής. Πιστεύουμε πως είναι ο καλύτερος τρόπος να διδαχθεί κάποιος τον τρόπο λήψης αποφάσεων, καλούμενος δηλαδή να είναι ο ίδιος αυτός που θα της παίρνει.      

Είναι γεγονός πως ζούμε σε δύσκολους καιρούς καθώς η χώρα προσπαθεί να ανακάμψει και να φτάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα που της αρμόζουν. Αυτή είναι μια κατάσταση που μας επηρεάζει όλους και ειδικότερα την νέα γενιά καθώς το μέλλον είναι αβέβαιο. Διατηρώντας την αισιοδοξία μας συνεχίζουμε να παράγουμε έργο με πίστη στους νέους του τόπου μας και στις ικανότητες τους. Το πιο σημαντικό είναι να δίνονται ευκαιρίες για γνώση και ανέλιξη και αυτός είναι ένας από τους στόχους που προσπαθούμε να πετύχουμε. Ελπίζουμε πως οι δραστηριότητες μας θα δώσουν την ευκαιρία σε πολλούς νέους να ανακαλύψουν τις ικανότητες του και τον καλύτερο τρόπο να τις αξιοποιήσουν. Τέλος, θέλουμε να μοιράσουμε ελπίδα πως όλα είναι εφικτά όταν υπάρχει στόχος και όραμα. Ξεκινήσαμε μια μικρή ομάδα φοιτητών στην Κομοτηνή και φτάσαμε να διοργανώνουμε την πρώτη Προσομοίωση τέτοιου επιπέδου που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.