Οι νεοι δειχνουν το δρομο

Αυτό που όλοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κίνημα νεολαίας και όπως όλα δείχνουν κίνημα με διάρκεια. Και μπορεί αυτό να προκαλεί αναστάτωση στο πολιτικό σύστημα κυρίως γιατί έχει πολλά στοιχεία αυτονομίας εν τούτοις όμως σε όλους γίνεται κατανοητό ότι από πίσω του υπάρχει οργή.

Η εξέγερση της ελληνικής νεολαίας δημιουργεί προβληματισμούς και φόβους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς πολλοί, και όχι άδικα, τη συνδέουν με τη διεθνή κοινωνική και οικονομική κρίση, δηλαδή με την κρίση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης.

Φοβούνται εξάπλωση και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, σ’ έναν ευρύτερο χρόνο.

Το σίγουρο όμως είναι ότι η πολιτική ελίτ δεν θέλει να καταλάβει ποιο είναι το υπόστρωμα αυτής της οργής. Όπως σίγουρο είναι ότι και εμείς οι μεγάλοι παραμένουμε αθέατοι παρατηρητές βολεμένοι στον καναπέ του σαλονιού μας.

Οι νέοι οργίζονται για τον κόσμο στον οποίο καλούνται να ζήσουν και τον οποίο κόσμο φτιάξαμε εμείς οι μεγάλοι. Οργίζονται γιατί δεν τους έχουμε αφήσει περιθώριο να αναπνεύσουν. Να αναπνεύσουν και να δημιουργήσουν.

Οι νέοι μας δείχνουν το δρόμο. Δυστυχώς όμως βολεμένοι στον καναπέ μας προς το παρόν τουλάχιστον δεν τον βλέπουμε. Ίσως βέβαια κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.