Οι «μαχες της συστημικης οικογενειοκρατιας για την εξουσια»

Του Αλέξη Τσίπρα: ……«Τα χαιρετίσματα της εξουσίας στη συστημική οικογενειοκρατία»….. Απελευθέρωσαν τις καταπιεσμένες προοδευτικές δυνάμεις, οι οποίες θα αναλάβουν και τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας το όραμά του το έκανε πράξη.
 
Η συστημική οικογενειοκρατία μαχόταν τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης και είχε να κάνει με την δήθεν τήρηση ισορροπιών με άτομα αμφιβόλου ποιότητας, αλλά μεγάλης αξίας σε ψήφους! Ιδιαίτερα σε ό,τι είχε να κάνει με τις τοπικές κοινωνίες, η εφαρμογή είχε να κάνει με προσωπικά συμφέροντα, κολλητούς, συγγενείς, συμμαθητές, κουμπάρους κλπ. Επίσης είχε να κάνει με την δήθεν τήρηση ισορροπιών με άτομα αμφιβόλου ποιότητας, αλλά μεγάλης αξίας σε ψήφους.
 
Προκειμένου οι τοπικοί κομματάρχες (διορισμένοι από την πολιτική οικογένεια) να διαιωνίσουν την ύπαρξή τους και την ύπαρξη της οικογένειας, έκαναν εκπτώσεις σε επίπεδο αξιών, ευνοώντας όχι τα κομμάτια της κοινωνίας που παρήγαγαν έργο και είχαν υψηλό βαθμό ακεραιότητας, αλλά τα φαύλα κομμάτια της που θεωρούσαν ότι με υπόγειους τρόπους θα τους κρατούσαν στη θέση τους.
 
Δε χρειάζεται να κοιτάξουμε πολύ μακριά για να διαπιστώσουμε την αλήθεια ή την έκταση αυτού του φαινομένου.
 
Η ελληνική πολιτική σκηνή διαθέτει αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά: η οικογενειοκρατία, οι αναθέσεις σε καίρια πόστα «φίλων», «κουμπάρων» και «συγχωριανών» και η κομματικοποίηση σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης είναι μερικά, είναι καθημερινότητα. Όμως, οι φυλετικά οργανωμένες κοινωνίες είναι διάσημες για την αναποτελεσματικότητά τους και η αναποτελεσματικότητά της έδωσε τη σημερινή ήττα στη ΝΔ και στον κ. Μεϊμαράκη και στη συστημική οικογενειοκρατία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.