Οι κινητοποιησεις των εκπαιδευτικων

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έρχονται να αποκαλύψουν σε όλο τους το μεγαλείο τις συνέπειες της πολιτικής υποβάθμισης της Παιδείας. Μιας πολιτικής που παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην εφαρμογή της και μάλιστα όπως τονίζει η υπουργός παιδείας αυτή θα γίνει με εντατικούς ρυθμούς.

Η χρόνια υποχρηματοδότηση έχει σαν αποτέλεσμα ελλείψεις σε υποδομές, σε προσωπικό, χαμηλής ποιότητας εκπαίδευση, εξευτελιστικές αμοιβές για τους εκπαιδευτικούς, παράγοντες που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά μέτρα που στοχεύουν πλέον στη διαμόρφωση πολιτών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του αυριανού απασχολήσιμου.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών μας αφορά όλους. Γιατί η παιδεία είναι υπόθεση του λαού. Γι’ αυτό και ο αγώνας για την παιδεία πρέπει να είναι καθολικός. Τα ελληνικά νοικοκυριά είναι αυτά που πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές σε αυτήν. Το ήδη επιβαρυμένο εισόδημά τους επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με όλα όσα καλούνται να πληρώσουν για να ανταπεξέλθουν στη δήθεν δωρεάν παιδεία. Με το άνοιγμα των σχολείων ξεκινά και ο γολγοθάς κάθε ελληνικής οικογένειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.