Οι επιθεσεις εναντιον των αμαχων θα συνεχιστουν/b

Συγκλονισμένοι η παγκόσμια κοινή γνώμη από τα αθώα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών και, φυσικά, από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητά τους ήταν παιδιά. «Φονικός» όμως είναι και ο κυνισμός, αλλά και η υποκρισία που επιδεικνύουν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ. «Όλοι οι κάτοικοι της Kανά είχαν ενημερωθεί ότι έπρεπε να φύγουν. Κανείς δεν είχε εντολή να χτυπήσει αμάχους και δεν εφαρμόζουμε πολιτική εξόντωσης αθώων πολιτών», δήλωσε ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Eχούντ Oλμέρτ

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το φαινόμενο αυτό δεν θα είναι το μοναδικό. Όσο η ισραηλινή ηγεσία αφήνεται ανενόχλητη να επιτίθεται εγκληματικά εναντίον κατοικημένων περιοχών και ανυπεράσπιστων αμάχων.

Αυτήν τη διάθεση, άλλωστε, εκφράζει και η επιθυμία να συνεχίσει τις επιθέσεις της, επιθυμία που διατυπώνει κάθε τόσο, υπό την ανοχή και την κάλυψη πάντα της υπερατλαντικής προστάτιδάς της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και χθες κι ενώ με φρίκη αποδοκίμαζαν οι πάντες το έγκλημα της Kανά, οι Αμερικανοί το μόνο που βρήκαν να κάνουν ήταν να εκφράσουν τη λύπη τους και να ψελλίσουν κάποιες συστάσεις περί «αυτοσυγκράτησης», τις οποίες είναι βέβαιο ότι οι Ισραηλινοί θα τις ακούσουν όπως και τις άλλες φορές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.