Οι δηλωσεις του κ. Κυριακοπουλου

Μια μόλις ημέρα μετά την ηχηρή απεργιακή απάντηση των εργαζομένων, ο ΣΕΒ διά του προέδρου του κ. Κυριακόπουλου εξαπέλυσε μία ακόμη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Είναι γεγονός ότι οι απόψεις του δεν ξάφνιασαν τους πολίτες. Αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ευέλικτες απολύσεις ώστε οι εργοδότες να μπορούν να προσλαμβάνουν.

Είναι βέβαια φυσικό εφόσον η κυβέρνηση κινείται προς αυτά τα μέτρα ο ΣΕΒ να συμφωνήσει με αυτά. Για ποιο λόγο ο ΣΕΒ να δείξει γενναιοδωρία; Ένα απλό παράδειγμα. Εφόσον η κυβέρνηση αποφάσισε οι αυξήσεις μισθών στον δημόσιο τομέα να κινηθούν σε ρυθμό κάτω από τον πληθωρισμό, ήταν φανερό ότι και οι αντίστοιχες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα θα ήταν ανάλογες ή μικρότερες.

Όλα τα είχε η συνέντευξη του ΣΕΒ. Προτάσεις για «εργασιακό μεσαίωνα» αλλά και δείγματα κοινωνικής ευαισθησίας. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη διαπίστωση του κ. Προέδρου ότι με τους σημερινούς μισθούς δεν μπορεί να ζήσει κανείς; Από την άλλη όμως χαρακτήρισε «γενναιόδωρη» την πρόταση για αυξήσεις 2,8%!

Οι δηλώσεις του κ. Κυριακόπουλου αποτελούν βαθιά αντιδραστική τομή. Αποτελούν θέσεις ενός βάρβαρου κοινωνικού μοντέλου στο οποίο θριαμβεύει η αγορά και τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αποτελούν μία απειλή στη ήδη ανασφαλή ζωή των εργαζομένων.

Στον αντίποδα όλων αυτών οι εργαζόμενοι μπορεί και πρέπει να συνενωθούν σε ένα ενιαίο, μαχητικό, εργατικό κίνημα που θα απαιτεί και θα διεκδικεί στηριζόμενο στις σύγχρονες εργατικές ανάγκες και δικαιώματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.