Οι χρυσοθηρες ξαναρχονται

Της Έκδοσης

Νέα επεισόδια στο θέμα της εξόρυξης χρυσού θα πρέπει να περιμένουμε στην περιοχή μας, μιας και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πως υπάρχει κινητικότητα στην περιοχή μας από την Ελληνικός Χρυσός.

Ήδη έχουμε δει την εταιρεία να προχωρά σε χορηγίες σε διάφορους συλλόγους, ενώ μάλιστα φαίνεται να υπήρξε προσέγγιση των αυτοδιοικητικών Α΄ και Β΄ βαθμού της περιοχής, οι οποίοι από όσο γνωρίζουμε επαναβεβαίωσαν την αντίθεση που έχουν εκφράσει οι τοπικές κοινωνίες στην εξόρυξη.

Όλα όμως δείχνουν πως, πέρα από το αίτημα για ανανέωση της άδειας μεταλλείου που έχει κατατεθεί για τις Σάπες, η εταιρεία μετά από μια περίοδο ησυχίας, θέλει να πιέσει ξανά για να προχωρήσουν οι εξορύξεις σε Σάπες και Πέραμα, και ίσως σε άλλα σημεία στα οποία θα κάνει έρευνες.

Μάλιστα είχαμε μαρτυρίες ότι σε τηλεφωνικό γκάλοπ που έγινε στην περιοχή, έγιναν ερωτήσεις για την προσφορά διαφόρων εταιρειών στην περιοχή αλλά και Ελληνικός Χρυσός, μια έρευνα γνώμης που έβαλε ψύλλους στα αυτιά των πιο υποψιασμένων.

Όλα λοιπόν δείχνουν πως το θέμα του χρυσού θα επανέλθει στην περιοχή μας, και πολύ φοβόμαστε πως θα συνεχίζει να επανέρχεται όσο αυτή παραμένει υποβαθμισμένη, χωρίς εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης, και με τον πληθυσμό στις αγροτικές περιοχές να βαίνει συνεχώς μειούμενος. Θα αποτελέσει δε ακόμα ένα τεστ για την τοπική κοινωνία, την αντίδραση, αλλά και τις αντοχές της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.