Οι αρνητικες δημοσκοπησεις

Σαφή δυσαρέσκεια των πολιτών προς το κυβερνών κόμμα μαρτυρούν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Δυσαρέσκεια που πηγάζει από το ανεκπλήρωτο των όσων προεκλογικά εξαγγέλθηκαν.

Ευστόχως βεβαίως σημείωναν και αρκετοί έγκυροι αρθρογράφοι, ότι «το 1.000.000» κωδικοί του Χρηματιστηρίου που στήριξαν το Σημίτη σήμερα εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Αλλά βεβαίως υπάρχουν και άλλες κατηγορίες πολιτών που αισθάνονται έντονη δυσαρέσκεια για το κυβερνών κόμμα.

Το Ασφαλιστικό αποτέλεσε την κορυφαία πράξη αποστασιοποίησης του ΠΑΣΟΚ από την κοινωνία, κυρίως βεβαίως από τα στρώματα που το ανέδειξαν πολλές φορές στην κυβέρνηση, δηλαδή από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Σήμερα οι δημοσκοπήσεις απλώς αποτυπώνουν μια ζοφερή για το κυβερνών κόμμα πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την επομένη των εθνικών εκλογών του 2000. 15 μήνες μετά οι πολίτες αναζητούν τα απτά παραδείγματα μιας πολιτικής που θα βελτίωνε ουσιαστικά την ποιότητα της ζωής τους.

Αντί για αυτό, συνάντησαν τις αντιπαραθέσεις των κορυφαίων στελεχών και πολιτικές που ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων.

Με αυτή την εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια των πολιτών οφείλει να διαλεχθεί το ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποπειραθεί να ανατρέψει την δυσμενή πολιτική ατμόσφαιρα.

Ματαίως θα αναζητήσει εχθρούς εκτός των τειχών του. Αυτό κυβερνά και αυτό έχει την ευθύνη εκπόνησης πολιτικών που θα βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Διαφορετικά, οι αρνητικές δημοσκοπήσεις θα αθροίζονται μέχρι της κάλπης. Για το τυχόν δυσμενές για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα, του οποίου δε θα ευθύνεται, βεβαίως, ο λαός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.