Οι αριθμοι και η μικρομεσαια επιχειρηση που πεθαινει

Οι εγγραφές και διαγραφές στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό επιμελητήριο Ροδόπης την τελευταία πενταετία, κατά την περίοδο τη κρίσης.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
 
2011 εγγραφές 218 διαγραφές 284
2012      >         288        >        286
2013      >         306        >        555
2014      >         243        >        279
2015      >         252        >        189
Σύνολο           1310                 1593
 
Με την πρώτη ματιά βλέπουμε μια διαφορά ότι έκλεισαν μόνο 283 μαγαζιά! 57 το χρόνο… Και βέβαια δεν είναι ελάχιστα τα 283 μαγαζιά λιγότερα στον νόμο μας. Έτσι είναι όμως;
ΟΧΙ γιατί περίπου 500 επαγγελματίες δεν μπορούν να κλείσουν, δεν έχουν το δικαίωμα της διαγραφής από το Επιμελητήριο!!! Γιατί; Γιατί για να κλείσει κάποιος το μαγαζί του και να κάνει διακοπή από το Επιμελητήριο πρέπει…
Να μην χρωστάει στο δημόσιο, εφορία, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Επιμελητήριο κλπ. Αποτέλεσμα; Ενώ είναι κατεστραμμένος, κάθε μέρα φορτώνεται με τόκους, πρόστιμα κλπ, γιατί δεν τα ξοφλάει έγκαιρα!!! Γιατί; για να κάνει κάποιος διαγραφή από το Επιμελητήριο πρέπει πρώτα να φέρει την διαγραφή από την εφορία!!!
Έχουμε και λέμε λοιπόν… 283 + 500 σε αναμονή που δεν υπάρχουν και δεν λειτουργούν. Δεν έχουν οδό και αριθμό, (συνεχίζουν όμως να έχουν ΑΦΜ) δεν υφίστανται πλέον, αλλά φαίνονται ότι είναι εν δυνάμει και είναι γραμμένα στο Επιμελητήριο.
Αυτοί είναι οι επαγγελματίες που τρώνε με «χρυσά κουτάλια», αυτοί είναι που τους κατηγορούν οι κυβερνήσεις και τους αποκαλούν ψεύτες και κλέφτες. Ο κατήφορος συνεχίζεται και να δούμε αν έχει σταματημό. Και όμως αυτοί δεν δικαιούνται ταμείο ανεργίας, δεν δικαιούνται κανένα επίδομα, καμιά βοήθεια, γιατί φαίνονται ότι λειτουργούν, κλέβουν και οικονομάνε!!!
Ναι, θα μου πείτε όμως μέσα σε αυτή την κρίση άνοιξαν 1310 μαγαζιά!!! Ναι, έτσι είναι αν έτσι θέλετε, αλλά θα σας πω μόνο τούτο, ότι από αυτά που άνοιξαν το 78% είναι καφενεία, καφετέριες, σουβλατζίδικα κλπ!!! Όλα από ό,τι καταλαβαίνετε συμβάλλουν στην ανάπτυξη και πρόοδο αυτού του τόπου!!! 

Η γραφειοκρατία μας πνίγει, η διαφθορά ζει και βασιλεύει

Τούτη την ώρα ο ελληνικός λαός φαίνεται να μην εμπιστεύεται κανένα. Ούτε την κυβέρνηση ούτε την αντιπολίτευση! Κι αυτό γιατί νιώθει μετέωρος. Δεν βλέπει να προκύπτει κάτι θετικό, κάτι απ’ το οποίο να κρατηθεί και να ελπίσει. Βλέπει και ακούει να περιγράφονται οι αμαρτίες του ελληνικού κράτους αλλά καμία παρέμβαση μέχρι σήμερα δεν άλλαξε τα δεδομένα.
Η γραφειοκρατία μας πνίγει! Η διαφθορά ζει και βασιλεύει! Κάθε μέρα γίνονται εγκλήματα και όμως τιμωρία καμιά!!!.
 
Τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα υπάρχουν! Το κράτος δεν αποφάσισε να επιλέξει τους συγκεκριμένους στρατηγικούς τομείς στους οποίους μπορεί να επενδύσει, ώστε να εκχωρήσει όλους τους άλλους στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στον ελεύθερο ανταγωνισμό, θέτοντας όμως συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους να είναι σε θέση να ελέγξει. Και καθημερινά βλέπουμε υπουργοί να αυτοσχεδιάζουν, και οι πολίτες να μην τους έχουν πλέον καμιά εμπιστοσύνη. ΟΧΙ ΜΟΝΟ στους σημερινούς αλλά σε κανένα πολιτικό και σε κανένα πλέον κόμμα!!! 

Αξιοπρέπεια είναι…

Επειδή κάποια ανθρωπάκια συνεχίζουν να συμπεριφέρονται από ηλίθια έως πανηλίθια τους το αφιερώνω…
Αξιοπρέπεια δεν είναι να κατέχεις τιμές αλλά να τις αξίζεις!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.