Οι αγροτικες κινητοποιησεις, η ιστορια τους, η δυναμη των …τρακτερ και η προοπτικη του κατι …παραπανω

Ήταν Φλεβάρης του 1997 που ξεκίνησε η «μόδα», οι αγρότες να κλείνουν όχι μόνο την Εθνική Οδό αλλά και όποιον δρόμο έβρισκαν μπροστά τους… Από τότε και κάθε χρόνο, κάθε τέτοια περίοδο, όντας «νεκρή» περίοδος για τις αγροτικές εργασίες, για 15-20 μέρες, η Ελλάδα κοβόταν στα 2, στα 3 ή στα 4 κλπ….. Η ανησυχία όλων των κυβερνήσεων ήταν μην πέσουμε πάνω σε κανένα 3ήμερο αργίας και δεν είναι ανοιχτό το κύριο οδικό δίκτυο και χάσουμε κάτι από την αργία του, πχ 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας…..
 
Και χαρακτήρισα το γεγονός «μόδα», όχι γιατί και τότε δεν υπήρχαν προβλήματα στην αγροτιά, υπήρχαν και ήταν τεράστια…. Εξάλλου τα προβλήματα όλων των ανθρώπων που δεν είναι κάτω από το κεραμίδι πάντα θα υπάρχουν, αφού έχουν να κάνουν με τις αποφάσεις του πανάγαθου και μόνο.
 
Αλλά, προβλήματα η αγροτιά δεν έχει μόνο Γενάρη και Φλεβάρη…. Έχει και τον Απρίλιο και τον Αύγουστο…… Αλλά Απρίλιο και Αύγουστο, και ακόμα 8-9 μήνες έχει τρέξιμο, έχει χωράφια, έχει παραγωγές, είναι οι εποχές που θα βγάλουν όλοι τα προς το ζην. Άρα την καλύτερη εποχή διάλεξαν οι αγρότες όχι (όλοι φυσικά) για να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους. Με όλα όσα όμως ακολούθησαν από μια μερίδα αγροτών όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί χάσανε την έξωθεν καλή μαρτυρία με τα καμώματά τους. (Πιστεύω των ολίγων). Έτσι, 15-20 μέρες Γενάρη ή Φλεβάρη, μακριά από τις γυναίκες, με μπριζόλες, τσίπουρα, λουκάνικα και ουϊσκάκια, με «τρυγόνες» και «γοργόνες» το βράδυ, ήταν πολύ ωραία!!!! (Πάντα, κοντά στα μπλόκα, υπήρχαν «πολιτιστικά κέντρα» και τα βράδια τα μπλόκα από τις γέφυρες μεταφερόντουσαν στα «πολιτιστικά κέντρα…»).
 
Αλησμόνητοι φυσικά θα μείνουν οι αγροτοπατέρες του κάθε Νομού, που λίγα χρόνια μετά έπαιρναν προαγωγή σε κομματάρχες, βουλευτές, ηγετικά κομματικά στελέχη κλπ… Μεγάλες στιγμές, Αθάνατες, Ελληνικές!!!
 
Γιατί έκτοτε οι αγρότες κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι στους δρόμους. Είναι απλό και απολύτως κατανοητό….
 
• Πόσος καιρός πέρασε, και ποιος δεν θυμάται το «ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ»;
 
• Ποιος δεν θυμάται το περίφημο ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ, τα 500 εκ. ευρώ;
 
ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ κάτι «ανθρωπάκια» βουλευτές (δεν θυμάμαι ποιανού κόμματος ήταν) αλλά τι σημασία έχει όλοι ίδιοι είναι, ή του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, που ήταν σκαρφαλωμένα πάνω στα τρακτέρ, όταν ήταν αντιπολίτευση «πάντα» να διατυμπανίζουν με όση δύναμη τους είχε απομείνει, ποσό δίκαιο έχουν οι αγρότες!!!
 
Αφού λοιπόν το λέει πολύ παραστατικά μια λαϊκή Ελληνική παροιμία…. «Αν δεν κλάψει το παιδί δεν του δίνει η μάνα να φάει»… Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν τι έχουν να χάσουν οι αγρότες; Τίποτα!!!! Ίσως βρεθεί κάποιος άλλος ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ και τους δώσει κάτι παραπάνω. Αν ήμασταν εμείς το ίδιο δεν θα κάναμε;
 
Παρ’ όλ’ αυτά, έχω την πεποίθηση , ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν παντού δεν έχουν προηγούμενο και είναι πραγματικά αγωνιστικές κινητοποιήσεις!!!Παρόλο που δεν συμφωνώ με τη βία… Και οι αγρότες, πλήττονται ανεπανόρθωτα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ελεύθεροι επαγγελματίες!!!! Αλλά δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τρακτέρ και είμαστε μονίμως σε χειμερία νάρκη!!! Έτσι μάς θέλουν τα αφεντικά και το πετυχαίνουν πάντα με τα κομματόσκυλα που διαθέτουν μέσα στον επαγγελματικό συνδικαλισμό…. Γι’ αυτό εδώ και χρόνια, ο ελεύθερος επαγγελματίας οδηγείται με ακρίβεια στον αφανισμό! Και είναι κρίμα, που ο αφανισμός προωθείται λυσσαλέα, και σήμερα ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ (έστω και στον τίτλο) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! Εκτελώντας τις εντολές των δανειστών μας.
 
Καλή δύναμη αγρότες στους αγώνες σας, και αυτήν την φορά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι όλοι ενωμένοι κοντά σας!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.