Οι 4 ψυχες της Ν.Δ. που γινονται μια

Ποιος άραγε θα είναι ο εκλεκτός; Μικρή κατά την γνώμη μου σημασία έχει. Όλοι έχουν ένα ταβάνι. Άλλος μικρότερο άλλος μεγαλύτερο. Ποιος νοιάζεται; Άλλωστε αυτή η εκλογή ετοιμάζει την επόμενη. Εκεί που θα συγκρουσθούν οι γόνοι. Ο ένας αυτός που φέρει το ιερό Γκράαλ της συντηρητικής παράταξης από τότε που ο νεαρός από τις Σέρρες γινόταν ο “αιώνιος ηγέτης”. Πάλι λοιπόν από τις Σέρρες ο Καραμανλής ο Γ. Ο άλλος δεν είναι παρά ο νεαρός γόνος Μπακογιάννης ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Γι’ αυτό η κ. Μπακογιάννη δεν στηρίζει τον αδελφό της σήμερα. Γιατί μετά από 4 χρόνια θέλει να στηρίξει τον γιο της. Για την πιο μεγάλη ώρα. Γι’ αυτό στηρίζει αυτόν που δεν θα νικήσει. Μεταξύ μας κανείς από τους σημερινούς 4 δεν μπορεί να νικήσει τον Τσίπρα, ειδικά αν τα πάει στοιχειωδώς καλά. Το ξέρουν όλοι αυτό στην Ν.Δ. Απλώς τώρα θα καθαριστεί το γήπεδο.
 
Τι σημαίνει αυτό; Η νεκροψία θα δείξει. Κανείς δεν θα χαρεί για τον νικητή και κανείς δεν θα κλάψει για τους ηττημένους. Τόσο απλά. Το αν θα μείνουν μετά όλοι μαζί αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Γιατί όλοι ξέρουν ότι ο βασιλιάς είναι σήμερα γυμνός. Η Ν.Δ. είναι βασικό κομμάτι ενός συστήματος που έφερε τη χώρα εδώ που την έφερε. Άρα πια δεν τους μένουν παρά τα γαλλικά του προέδρου, το στημένο χαμόγελο του Τζιτζικώστα, η αγωνία του Μητσοτάκη για το επίθετο του και οι τσιρίδες του Αδώνιδος. Μια ελκυστική πρόταση δεν λέω. Γιατί περί πολιτικής, περί αλλαγών στο κόμμα, περί στρατηγικής, περί αυτοκριτικής, αυτά παραπέμφθηκαν στο επέκεινα.
 
Είχε δίκιο ο Τσίπρας σ’ αυτό που τους είπε “όσο ο στόχος σας θα είναι μόνο πώς θα ξαναπάρετε την εξουσία τόσο θα απομακρύνεστε από αυτήν”. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αρέσει δεν αρέσει, αυτή είναι. Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι υπονομεύουν και τους γόνους του μέλλοντος. Ένα πουκάμισο αδειανό θα τους παραδώσουν και άντε να γεμίσει. Η συντηρητική παράταξη μετεωρίζεται ανάμεσα σ’ έναν ακροδεξιό εθνικιστικό λόγο στο πολιτικό πεδίο-κληρονομιά Σαμαρά- και ακραία νεοφιλελεύθερο στο οικονομικό πεδίο. Αρνείται να συζητήσει, αρνείται να δει σε τι έφταιξε όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν. Κάνει το ίδιο λάθος με το ΠΑΣΟΚ που ακόμη προστατεύει τον Βενιζέλο και τον βάζει μάλιστα γραμματέα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην Βουλή. Μην χάσει η Βενετιά βελόνι.
 
Τώρα το ίδιο κάνει και η Ν.Δ. Γιατί αυτοί οι 4 δεν είναι τίποτε άλλο παρά το άλλοθι ενός συστήματος που εκπνέει. Γι’ αυτό δεν μπορούν να καταθέσουν καμία πρόταση για το μέλλον της χώρας, γιατί γι’ αυτό δεν μπορούν να συζητήσουν πολιτικά. Γιατί νοιώθουν σαν οι “μπιστικοί” των αφεντικών που θα ‘ρθουν. Και κυρίως εκείνου του αφεντικού που έχει το όνομα, για τη χάρη δεν ξέρουμε ακόμα. Ο άλλος γόνος μπορεί να μην φέρει το όνομα Μητσοτάκης όλοι όμως ξέρουν ότι είναι από εκείνο το σόι. Και η ψυχή της συντηρητικής παράταξης που είναι καραμανλική το ‘χει πει σε όλους τους τόνους. Μια φορά το δώσαμε το κόμμα δεν το ξαναδίνουμε. Και το Ταλμούδ δεν αλλάζει. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, μόνο να εικάσει μπορεί με τα δεδομένα που έχει σήμερα. Εκείνο που είναι σαφές είναι πως τώρα έχουν βάλει το κάρο μπροστά από τα αλόγα.
 
Υ.Γ. Τώρα πια ας χαρούν αυτές τις εκλογές. Αν γίνουν τελικά. Να τις χαρούμε και όλοι οι άλλοι. Κάθε εκλογή είναι σημαντική για όσα κουβαλά και φέρει. Σε κάθε περίπτωση ας είναι, ο καιρός θα δείξει 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.