Οχι στην αναθεωρηση του αρθρου 24

Την ώρα που σε παγκόσμιο επίπεδο επιστήμονες και μη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεγάλες κλιματολογικές αλλαγές και ζητούν άμεσα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος η κυβέρνηση επέλεξε να προωθήσει την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος. Με την αναθεώρηση αυτή, εάν βέβαια ψηφισθεί στη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για αποχαρακτηρισμό 40 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων και τη νομιμοποίηση περίπου ενός εκατομμυρίου αυθαίρετων οικοδομών.

O αποχαρακτηρισμός μεγάλων δασικών εκτάσεων ισοδυναμεί με αλόγιστη οικοπεδοποίηση ακόμη και στις παρυφές των πόλεων. Tο υφιστάμενο άρθρο του Συντάγματος είναι απολύτως σαφές και διαχωρίζει τις έννοιες δάσος και δασική έκταση.

Εκείνο που απαιτείται σήμερα και πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση είναι η σύνταξη δασολογίου που θα καταγράψει και θα οριοθετήσει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις στη χώρα. Αντί, λοιπόν η κυβέρνηση να εφαρμόσει το Σύνταγμα και να συντάξει το δασολόγιο για να μπει ένα τέλος στα ρουσφέτια και στην αλόγιστη οικοπεδοποίηση, προτιμά να προτείνει την αναθεώρηση του συντάγματος. Eίναι προφανές ότι το επιλέγει για να μπορεί μετά να μεγαλώσει την πίτα των εκτάσεων προς οικοπεδοποίηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.