Ο βιασμος της δημοκρατιας

Μεγάλα ερωτήματα για τις επιδιώξεις και σκοπιμότητες της κυβέρνησης προέκυψαν από την ενέργειά της να κλείσει αιφνιδιαστικά τη Βουλή, επικαλούμενη τις ευρωεκλογές.

Το πρώτο που συνειρμικά σκέφτεται κανείς κρίνοντας αυτή την κίνηση της κυβέρνησης είναι ότι στόχος της αποτελεί η παραγραφή όλων των αδικημάτων υπουργών. Η παραγραφή περιλαμβάνει όλες τις υποθέσεις που απασχόλησαν τελευταία τη δημοσιότητα, όπως το Βατοπέδι, η Seamens, η υπόθεση Παυλίδη, τα «δομημένα ομόλογα», αφορά δε τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή σε όλα αυτά τα χρόνια διακυβέρνησής της περιπαίζει με τους θεσμούς και τη λειτουργία τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν προκειμένου να εξυπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με αγωνία και ανησυχία τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής αλλά και του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας.

Η απόφαση του κ. Καραμανλή αποτελεί καταπάτηση του Συντάγματος αλλά και βιασμό της δημοκρατίας.

Σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία τέτοιες αποφάσεις μόνο ντροπή επιφέρουν. Ντροπή για τη χώρα και τους πολίτες της. Ντροπή γιατί πρόκειται για ένα αυταρχικό μέτρο που μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω. Το χειρότερο πρόσωπο μιας δεξιάς κυβέρνησης. Και σαφώς δεν είναι η τελευταία κίνηση που υποσκάπτει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας. Ο κατήφορος αυτής της κυβέρνησης δεν σταματά με τίποτα. Δυστυχώς.

Και το ερώτημα βέβαια είναι πώς θα προστατευθεί η δημοκρατία μας, αν προστατευθεί, γιατί έτσι που πάμε, πάμε τελικά πού;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.