Ο σχεδιασμος αντιμετωπισης πυρκαγιων και το σλογκαν «φταιει το κακο το ριζικο μας» και οι μεταναστες

Της έκδοσης

Η Ελλάδα φλέγεται. Η ψωροκώσταινα φλέγεται από άκρη σε άκρη, τιμωρημένη εδώ και δέκα χρόνια ΣΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, κατά τις νόρμες της  «πεπολιτισμένης» γηραιάς ηπείρου, της Ευρώπης και ως αποτέλεσμα  των αποτελεσματικών προηγηθεισών πατριωτικών κυβερνήσεων της χώρας!!!

Σήμερα, η χώρα του «επιτελικού κράτους» παραδομένη στην ανεξέλεγκτη δύναμη της φωτιάς έρχεται αντιμέτωπη, με την πλήρη ανυπαρξία κρατικής οργάνωσης, ΜΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Το απεχθές είναι ότι στελέχη της κυβέρνησης που γνωρίζουν τεχνητή νοημοσύνη κι αλγορίθμους, μπορούν κάλλιστα να κατανοήσουν ότι ακόμη και ένας ηθικός ―στρατευμένος  στο καλό και το άριστον για τη σωτηρία της χώρας και των πολιτών― «διαβασμένος» αλγόριθμος για εκπόνηση σχεδίων  αντιμετώπισης  πυρκαγιών, σε μια μάλιστα μικρή χώρα θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα.

Γιατί:

— Με βάση   επιστημονικά δεδομένα θα ήξερε ποια έργα καθαρισμού των δασών και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών στο τέλος του χειμώνα θα έπρεπε να αρχίσουν να  γίνονται.

—Θα ήξερε, επίσης, πού πρέπει να υπάρχουν κρουνοί στις ευάλωτες δασικές περιοχές, πόσα  πυροσβεστικά  οχήματα, πόσα πυροσβεστικά αεροπλάνα  και πόσοι πυροσβέστες θα ήταν οι ελάχιστα απαραίτητες δομές,  υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, ακόμη και σε περιπτώσεις που σε όλη την Ελλάδα ανεξαίρετα υπήρχαν εστίες.

—Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα της ΕΜΥ για τον καιρό και τις ζώνες επικινδυνότητας, θα είχε καθημερινά έτοιμο το επιτελικό σχέδιο, για τη σωστή και την πρέπουσα, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματική, κατανομή και διασπορά των δυνάμεων στην πιθανότητα πυρκαγιών σε όλες τις απειλούμενες περιοχές.

Επιτελική οργάνωση θα πει δηλαδή ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, δέσμευση στην υπηρεσία της χώρας και του πολίτη, σεβασμός σ’ ό,τι παρέλαβαν και σ’ ό,τι οφείλουν να παραδώσουν ως κυβερνώντες, στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.

Δυστυχώς, το προαναφερθέν στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού δεν υφίσταται. Στον πολιτισμένο κόσμο, π.χ. στη Γαλλία, υπάρχει, διατηρείται ακόμη, ο φόβος του αποκαλούμενου λαού, το ίδιο και στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης.

Έτσι είναι αδιανόητο,  ενώ στην Ιταλία π.χ., τα δάση επιτηρούνται από drones, και οι εμπρηστές  συλλαμβάνονται αμέσως, στην Ελλάδα ό,τι επιλέγουμε ως απάντηση στο ερώτημα «γιατί;» είναι ότι φταίει το «κακό ριζικό μας», και ποιο είναι αυτό; Οι μετανάστες φυσικά!!!

Γιατί στη μοιρολατρική διαχείριση των κοινών πραγμάτων ό,τι επείγει είναι να καταδείξουμε τον ένοχο ―να φορτώσουμε κάπου την ευθύνη― ο οποίος, όπως είθισται, είναι πιο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ!!!

Η λογική είναι όμως αμείλικτη, για ποιο λόγο ένας μετανάστης με περιουσία ένα σακίδιο και εφόδια την πείνα, την ταλαιπωρία, αλλά  την ελπίδα για ένα καλύτερο παρόν ριζωμένη μέσα του, να βάζει φωτιά; ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΩΣ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ;

Όχι, φυσικά, ότι δεν υπάρχουν μετανάστες ενταγμένοι σε κύκλους συμφερόντων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ!!! Υπάρχουν ως ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ των μεγάλων καθοδηγητών,  των αδίστακτων επιχειρηματιών του μέγιστου, πάση θυσία, κέρδους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.