Ο προυπολογισμος ψηφιστηκε αλλα…

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον ο νέος κρατικός προϋπολογισμός. Εκείνο όμως που πρέπει να απαντηθεί είναι αν ο προϋπολογισμός αυτός δημιουργεί νέα δεδομένα για την οικονομία της χώρας και αν εμπερικλείει ποιοτικά στοιχεία σε σχέση με τον προηγούμενο.

Βασική ομοιότητά του με τον προηγούμενο είναι ότι αποτελεί συνέχεια της ασκούμενης πολιτικής του παρελθόντος. Εκείνο όμως που τον χαρακτηρίζει είναι η σφοδρότητα της επίθεσης στις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις.

O προϋπολογισμός ψηφίστηκε, αλλά σε μια οικονομία υπό επιτήρηση και η υπερψήφισή του από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν σημαίνει ουσιαστικά πολλά πράγματα. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η ψήφος του κ. Aλμούνια.

Το ίδιο είχε γίνει και πέρυσι. Έτσι και ο φετινός προϋπολογισμός της κυβέρνησης περιμένει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει νέα μέτρα. Από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε λιγότερο από ένα μήνα στις Βρυξέλλες θα εξαρτηθούν οι αυξήσεις των ειδικών φόρων στα καύσιμα και τα τσιγάρα, η εισοδηματική πολιτική, οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια των ΔEKO, η τύχη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Έρχονται τα διαρθρωτικά μέτρα και όπως είναι φυσικό και πάλι θα την πληρώσουν οι ασθενέστερες οικονομικές τάξεις…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.