Ο πολεμος που κηρυξε ο πρωθυπουργος

«Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο. Δεν είναι απλή μάχη. Eίναι πόλεμος και θα τον κερδίσουμε!», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τα κακά μαντάτα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε το «Eθνος».

Το ερώτημα που ανακύπτει από τη δήλωση του πρωθυπουργού είναι ποιος είναι ο εχθρός; Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης; Οι διαπλεκόμενοι; Μήπως ο λαός;

Πάντως κατά την άποψή της όχι η ίδια και όλα τα ευτράπελα που έχουν συμβεί στον ένα χρόνο της Νέας Διακυβέρνησής της. Δεν φταίει κατά την άποψή της το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών της. Δεν φταίει η οικονομική της πολιτική.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν φταίει καθόλου το θύμα της που στην παρούσα φάση είναι ο λαός, ο οποίος απογοητευμένος παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα της χώρας του.

Η κυβέρνηση δεν θέλει να καταλάβει ότι αυτό που λένε οι δημοσκοπήσεις είναι ότι οι πολιτικές και οικονομικές επιλογές που έγιναν τον πρώτο χρόνο δεν ικανοποίησαν τους Έλληνες πολίτες. Είναι δυσάρεστο. Αλλά η κατανόηση της πραγματικότητας είναι η πρώτη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εάν θέλει προφανώς να τα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Με μάχες και πολέμους η οικονομία δεν προχωρά η ανεργία δεν υποχωρεί ούτε η κυβέρνηση γίνεται αποτελεσματική.

Ο λαός θέλει έργο και για αυτό ψήφισε την κυβέρνηση και όχι για μάχες και πολέμους που δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.