Ο λαος δεν ξεχνα

Η κυβέρνηση χάνει τη μάχη στο ασφαλιστικό. Και δεν τη χάνει από τις αντιδράσεις που έχει από τους κοινωνικούς φορείς ή από το ίδιο το εσωτερικό της. Χάνει στο θέμα της αξιοπιστίας της. Και χάνει γιατί η μετεκλογική της συμπεριφορά απέχει παρασάγγας από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Τα περίφημα τρία «ΔΕΝ» του κ. Καραμανλή που αποτελούσαν και τις δεσμεύσεις του αποδεικνύονται λόγια του αέρα. Και η κοινωνία δεν συγχωρεί. Η κοινωνία ήθελε μεταρρυθμίσεις αλλά αυτές που δεν θα έθιγαν κανένα.

Βέβαια αυτό που επιχειρεί να κάνει σήμερα η κυβέρνηση μόνο μεταρρύθμιση δεν είναι. Μεταφορά κάποιων πόρων από το ένα σημείο στο άλλο θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν. Κινήσεις όμως που αντί να μειώνουν αυξάνουν την ανισότητα.

Η κυβέρνηση όμως χάνει την αξιοπιστία της, γιατί κυρίως την θυσίασε στο σκάνδαλο των ομολόγων. Συγκάλυψε την μεγαλύτερη απόπειρα λεηλασίας των αποθεματικών των ταμείων και δεν ανέλαβε τις ευθύνες της.

Και μη ξεχνάμε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα κριθεί στις επόμενες εκλογές με βάση την αξιοπιστία της. Και ο λαός δεν ξεχνά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.