Ο κορωνοιος των ακροτητων και οι βλαβερες του συνεπειες

Με αφορμή επιστολή μαθητριών προς την κ. Κεραμέως

Είναι ιδιαίτερα θλιβερό το φαινόμενο της politically correct απολύτου ταύτισης όλων με όσα επισήμως στο επίπεδο της εθνικής ενημέρωσης διαχέονται σήμερα.

Θα πείτε ότι το φαινόμενο αυτό είναι απόλυτο καθεστώς στη χώρα, όχι πάντως πάντοτε και όσο νομίζει κάποιος.

Υπήρχαν πάντοτε εξαιρέσεις στον τύπο και δη στο ελεύθερο πεδίο του τύπου, τον περιφερειακό, όπως συνέβη π.χ. με προκήρυξη του Γεωργίου Καφαντάρη ενάντια στο μεταξικό καθεστώς που το προσκύνησαν οι αθηναϊκές της εποχής εφημερίδες, αλλά βρέθηκε ο Παρατηρητής του Αργοστολίου και τη δημοσίευσε.

Και όχι μόνον στον τύπο αλλά και σε κάποιες ηλεκτρονικές εφημερίδες που τολμάνε ακόμη και δημοσιεύουν όλα όσα ως καλά καμωμένα κρύβουμε πλέον κάτω από το χαλί. Σε τέτοιο βαθμό που να μην γνωρίζουμε πλέον τίποτα από τη νέα Μόρια, τον Καρατεπέ δηλαδή παρά μόνον εμμέσως όπως συνέβη με τη συνομιλία με την κ. Βασιλική Κατριβάνου, συντονίστρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες με τον Χαράλαμπο Πουλόπουλο, η οποία με παρρησία μας παρουσίασε τη ζωή ενός πρόσφυγα στον συνοικισμό του Καρατεπέ, αλλά και την ουσία του δόγματος που υπηρετούμε αυτόν τον καιρό ως κράτος του στιλ «να περνάνε οι πρόσφυγες τόσο άσχημα που να μην τολμάνε ποτέ να ρθούν στη χώρα».

Δόγμα κι αυτό, και το χωνέψαμε και πάει… Ώσπου μήνυσε ημέρα Τρίτη, μαθήτριες Λυκείου, τα ονόματα των οποίων είναι στη διάθεσή μας, απολύτως προστατευμένα, έγραψαν ως υποψήφιες Λυκείου επιστολή προς την κ. Κεραμέως να μην αλλάξει το εξεταστικό σύστημα εφέτος, γιατί πέρασαν λόγω covid-19 δεινά, βίωσαν την ελλειμματική εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και γίνεται το σώσαι.

Οι μαθήτριες είναι όμως ελληνίδες πολίτιδες, είναι 17 με 18 χρονών, άρα σε δημοκρατικό καθεστώς έχουν δικαίωμα ελευθερίας της γνώμης, εκτός αν κι αυτό κάποιοι ενήλικες έχουν αρχίσει να το αρνούνται.

Και το σύμπτωμα αυτό είναι το χειρότερο όλων, η χειρότερη μετάλλαξη του covid-19 στις ψυχές μας και στις καρδιές μας, αν ακόμη υποτεθεί ότι διαθέτουμε. Γιατί ανέκαθεν μάγκας σ’ αυτήν τη χώρα ήταν όποιος μπορούσε να πράττει σύμφωνα με το συμφέρον του, εκμεταλλευόμενος τα πάντα, και τους συμπολίτες του, ακόμη και κακοποιώντας τους άλλους, εις βάρος γενικά των άλλων προκειμένου να αποκτήσει δύναμη, εξουσία, χρήματα.

Κι εντάξει όλοι κομματικοί είμαστε σήμερα, γεμάτο είναι το στόμα μας από τροφές, ας κρατάμε όμως λιγάκι το στόμα μας όταν αυτό μπουκώνει από οργή, γιατί ο άλλος διαφορετικά από εμάς μιλάει, κλειστό, ειδικά όταν πρόκειται να απευθυνθούμε σε παιδιά 17-18 χρονών, γιατί φανταζόμαστε ότι η χώρα, όπως λέμε εμείς οι εθνικοπατριώτες «που γέννησε τον διάλογο», δεν μπορεί να επαίρεται ότι θέλει σήμερα να τον καταργήσει.

Υ.Γ.: Τέλος, ας απευθύνουμε ένα ερώτημα και προς την υπεύθυνη για τη μαθητιώσα νεολαία υπουργό. Κυρία Κεραμέως, αλήθεια επιτρέπετε την οργή και τη φίμωση όταν αυτή επιχειρείται κατά της μαθητιώσης νεολαίας; Αδιανόητο αυτό δεν είναι; Αφού εύδαιμον το ελεύθερον μας λέτε εσείς οι της εκπαιδεύσεως…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.