Ο κιτρινισμος στην Ελλαδα δεν εχει οριο…

Τον τελευταίο καιρό τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για μια ακόμη φορά μας αποδεικνύουν ότι ο κιτρινισμός και ο λαϊκισμός δεν έχει όρια. Εδώ και μέρες ως τηλεθεατές παρακολουθούμε την λεηλασία της προσωπικής ζωής τριών ατόμων χάρη της ακροαματικότητας. Και το ένα μετά το άλλο τα κανάλια προσπαθούν να ανταγωνισθούν το ένα το άλλο σε χυδαιότητα.

Ευθύνη όμως δεν φέρουν μόνο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και οι αποδέκτες των μηνυμάτων τους. Εκ του ασφαλούς οι περισσότεροι περιμένουμε να μάθουμε οποιοδήποτε κρυμμένο μυστικό για την προσωπική ζωή των άλλων ώστε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της καθημερινότητας, ρίχνοντας το βάρος και την ευθύνη στα αδίστακτα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κανείς δεν σκέφτεται ότι πίσω από τους τρεις ανθρώπους υπάρχουν κάποια παιδιά. Κάποια παιδιά που αξίζουν το σεβασμό μας. Είμαστε μία κοινωνία που περηφανεύεται κατά τα άλλα για τον ανθρωποκεντρισμό της αλλά που δεν έχει μάθει να σέβεται. Και ίσως για αυτό το λόγο να είναι δύσκολο και για την τηλεόραση να δει το θέμα και ανθρώπινα.

Και σε όλα αυτά πού είναι το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, ένας θεσμός που οφείλει να αντιδρά σε τέτοιου είδους φαινόμενα; Πού είναι ο θεσμός αυτός που πρέπει να διασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων; Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να παρέμβει; Για να σταματήσει επιτέλους όλο αυτό το θέατρο με τα τηλεπαράθυρα. Κάποιος άνθρωπος έχασε τη ζωή του, κάποιος φυλακίστηκε και μια γυναίκα καταρρακώνεται καθημερινά μέσα από την τηλεόραση. Επιτέλους έλεος…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.