Ο Γ. Γκαρανης για τη Διακομματικη

Της έκδοσης

Το σημείο διαφωνίας του με την λειτουργία της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη εξήγησε μιλώντας στο πρωί της Παρασκευής στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

Τα λεγόμενα του θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο «πολύ θεωρία, λίγη πράξη» καθώς όπως εξήγησε ο ίδιος το θέμα δεν είναι τα πορίσματα που ορθώς υπάρχουν αλλά το γεγονός ότι αυτά δεν συνοδεύονται εξ αρχής με προτάσεις χρηματοδότησης.

Δια του λόγου το αληθές ο κ. Γκαράνης με την αφορμή και της συνάντησής του με την ΠτΔ ανέφερε «από την αρχή εγώ είχα πει ότι με τον τρόπο που γίνονται, ναι μεν υπάρχουν πορίσματα που πρέπει κάποια στιγμή να τα δούμε και να μπορέσουμε να τα χρηματοδοτήσουμε ώστε να γίνουν οι υποδομές που πρέπει να γίνουν στη Θράκη, ωστόσο όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι μένουμε σε αυτά. Αυτή ήταν και η βασική συζήτηση (με την ΠτΔ) ότι θα έπρεπε, πέραν των πορισμάτων, να υπάρχει και ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε αυτά να μπορέσουν να προχωρήσουν και να δώσουν αυτόν τον αέρα της ανάπτυξης που πρέπει να έχει η περιοχή μας».

«Από την αρχή έχω διαφωνήσει με την όλη λογική. Θα ήμουν σύμφωνος αν πίσω από το πόρισμα που αφορά την κάθε περιοχή και γενικότερα τη Θράκη, υπήρχε και ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, πέραν των προγραμμάτων που υπάρχουν σήμερα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης κτλ.  Όταν δεν υπάρχει χρηματοδότηση που να λέει ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από εκείνο το ταμείο με αυτό το ποσό, μένει το μέρος μόνο των συμπερασμάτων. Τίποτα άλλο. Άρα γιατί να πάμε σε μια διαδικασία πάλι να βγάλουμε συμπεράσματα για τη Θράκη, που γνωρίζουμε τα προβλήματά της;» συνέχισε.

Δεν έχει άδικο!  Δει δη χρημάτων…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.