Ο Δημοσθενης Μιχαλεντζακης για τα «ονειρα» του

Της Έκδοσης

Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, το οποίο δυστυχώς και τη φετινή χρονιά την χρονιά των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, επαναλήφθηκε έστειλε κατά την έλευσή του στον τόπο καταγωγής του ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο Χάλκινος. Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης στο Τόκιο.

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και ο Δημήτρης Καρυπίδης που μας εκπροσώπησαν στους Παραολυμπιακούς αγώνες επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της Κυριακής, όπου τους υποδέχθηκαν συγγενείς και φίλοι καθώς και εκπρόσωποι των αρχών όπως ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμος, ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Αυτό που συγκίνησε ιδιαίτερα όσους βρέθηκαν και στον τόπο καταγωγής του τις Φέρες όπου επίσης έγινε αποδεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από συμπολίτες που συγκεντρώθηκαν ήταν οι αναφορές που έκανε ο ίδιος στις στιγμές εκείνες που ο κάθε αθλητής και αθλήτρια «δίνουν το δικό τους αγώνα» για δέκα λεπτά όπως εξήγησε που θα πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και αυτό μόνο σε περίπτωση επιτυχίας.

Ο ίδιος ιδιαίτερα συγκινημένος μίλησε για τις ατελείωτες ώρες προπόνησης και τις θυσίες που τόσο ο ίδιος όσο και ευρύτερα οι αθλητές κάνουν, «στο σκοτάδι» όπως εξήγησε δανειζόμενος τα λόγια ενός προπονητή για να ζητήσει από όλους «να μην αφήσετε τα φώτα να σβήσουν και μαζί τους και τα όνειρά μου» αναφερόμενος στην στήριξη που θα πρέπει να έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες.

«Αυτή είναι όμως η αλήθεια. Λίγα λεπτά μιας διαδρομής πέντε χρόνων στρέφουν τα φώτα πάνω μας γεγονός άδικο γιατί μια άτυχη στιγμή, ένας τραυματισμός μπορεί να τύχει και να πάνε όλα στραβά» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για την ευθύνη της επιτυχίας και για την ευθύνη που αυτή συνεπάγεται «ώστε να φανείς αντάξιος στην εμπιστοσύνη που ο κόσμος σου έχει δείξει».

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης μίλησε για τις δυσκολίες της φετινής διοργάνωσης κυρίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού για να υπογραμμίσει πως «και μόνο που γυρίσαμε υγιείς ήταν ένα πολύ μεγάλο μετάλλιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.