Ο Δημος Ξανθης θελει να επανασυστησει τη Δημοτικη Αστυνομια. Εμεις;

Της έκδοσης

Αίτημα προς το ΥΠΕΣ, για την πρόσληψη 20 ατόμων με τα οποία θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία, φέρεται να έχει καταθέσει ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επανασύστασή της που κάνουν Δημοτικές αρχές σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Δήμος Κομοτηνής είχε Δημοτική Αστυνομία, η οποία διαλύθηκε το 2012 και δεν μπόρεσε να επανασυσταθεί.

Η έλλειψή της είναι αισθητή, και τονίζεται επανειλημμένα, τόσο από την διοίκηση όσο και την αντιπολίτευση του Δήμου, μιας και οι αρμοδιότητες της αφορούσαν τα αδέσποτα, τις θέσεις στάθμευσης και άλλες διαδικασίες για τις οποίες ο Δήμος Κομοτηνής θα πρέπει αυτή τη στιγμή να απευθύνεται στην Ελληνική Αστυνομία, που έχει όμως και μια σειρά άλλες αρμοδιότητες.

Για αυτό και είναι σημαντικό να δούμε αν υπάρχει πρόθεση, εκ μέρους του Δήμου, να προχωρήσει και αυτός στην επανασύστασή της. Βέβαια με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού σε πολλές υπηρεσίες του, ίσως η πρόσληψη Δημοτικών Αστυνομικών να φαντάζει «πολυτέλεια» (για την ιστορία, είχαμε 7 Δημοτικούς Αστυνομικούς).

Όμως από την άλλη, το συγκεκριμένο προσωπικό επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα του πολίτη, η οποία, όπως πολλοί μας τονίζουν επανειλημμένα, υποφέρει. Το ιδανικό βέβαια θα ήταν και να γίνουν πολλές προσλήψεις, και να έχουμε Δημοτική Αστυνομία, αλλά σε αυτή τη χώρα δεν πιστεύουμε πια στα θαύματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.