Ο δημαρχος Κομοτηνης και η ανατολικη εισοδος

Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, για να μου πει ότι τον αδίκησα, λέγοντας ότι δεν φρόντισε την ανατολική είσοδο της πόλης μας από το STORK μέχρι το νοσοκομείο.

Μου είπε λοιπόν.

-Κώστα πρέπει να ξέρεις ότι δεν έχω καμιά αρμοδιότητα εγώ και ο δήμος Κομοτηνής με την ανατολική είσοδο της πόλης και ότι είναι αρμοδιότητα της αντιπεριφέρειας και του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και αν έπρεπε κάποιος να ενδιαφερθεί είναι ο κύριος Χρήστος Μέτιος και κανένας άλλος.
Δεν έχω κανένα λόγω να μην πιστέψω τον δήμαρχο, άλλωστε δεν τον έχουμε πιάσει σε ψέματα ποτέ, αλλά δήμαρχε τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δεν κατηγορήθηκα μόνο από εσάς για το ότι δεν ήξερα ποιανού αρμοδιότητα και ευθύνη είναι η είσοδος αλλά και από κύκλους της περιφέρειας που μου είπαν ότι επίτηδες το κάνεις για να «ανεβάσεις» τον δήμαρχο… Πάντως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, μιας και δεν διαθέτει τέτοια συνεργεία η Περιφέρεια, ατύπως και με συνεννόηση συνεργάζεται με όλους τους δήμους της περιφέρειας και πιστεύω το ίδιο έπρεπε να συμβεί και στην προκειμένη περίπτωση.
Η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων, η πολυνομία και οι ανευθυνουπεύθυνοι στη χώρα μας δυστυχώς πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα. Είναι και αυτό μια τακτική των κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να μην δουλεύει τίποτα σωστά γιατί ο κάθε υπεύθυνος σε παραπέμπει σε κάποιον άλλον.
Πάντως δήμαρχε δεν έγινε τίποτα εσκεμμένα, αλλά δεν είμαι ο μόνος που δεν ξέρει για ποιο δρόμο είναι υπεύθυνη η δημοτική αρχή και για ποιο κάποιος άλλος.
Εγώ δεν το έγραψα αυθαίρετα άλλα ρώτησα έναν αντιδήμαρχο και αυτός μου είπε
-Πράγματι θα έπρεπε να κάνει κάτι ο δήμος για την είσοδο της πόλης. Η μισή ντροπή δίκη μου και η άλλη μισή του ανθρώπου που με παραπληροφόρησε. Και με την ευκαιρία, την άνοιξη ο «όποιος» υπεύθυνος ας κάνει κάτι να ομορφύνει λίγο και η ανατολική είσοδος της πόλης μας. 

Έχουν ξεσαλώσει πλέον

Δυο τσιγγάνες, με την κλασική τους ενδυμασία- «βράκες», είναι μέσα σε ένα γνωστό Σούπερ Μάρκετ και έχουν γεμίσει ένα καρότσι με ψώνια μέχρι επάνω, φτάνουν στο ταμείο τα χτυπάει η κοπέλα και της λέει 87,50 € . Tα βάζει στις σακούλες και άνετα τα παίρνει και φεύγει λέγοντας τώρα πάω να σου φέρω τα λεφτά. Η μια φεύγει με τα ψώνια και η άλλη κάθεται εκεί και λέει, μην στεναχωριέστε τώρα θα σας τα φέρει τα λεφτά, να, κάθομαι εγώ εδώ μέχρι να σας τα φέρει. Και εσύ πού το ξέρεις την γνωρίζεις; Α! όχι εγώ πρώτη φορά τη βλέπω!!! Τι και αν μέχρι εκείνη την ώρα γεμίζανε μαζί το καρότσι. Φυσικά σε λίγο ανενόχλητη έφυγε κι αυτή, μιας και δεν είχε κάνει η ίδια κανένα κακό!!!
Δυστυχώς για τους καταστηματάρχες, δυστυχώς για την αγορά μας, δυστυχώς για την κατάντια μας, δυστυχώς για την ατιμωρησία μας. Αν αυτό δεν είναι κατάντημα τότε ποιο είναι; Άλλο δεν έχω να φάω και άλλο κλέβω Νες Καφέ και Μπίρες για να περνάω καλά την ώρα μου.
Πάντως δεν έμαθα αν τα κλεμμένα τα πλήρωσε η υπάλληλος που η φουκαριάρα δεν έφταιγε σε τίποτα, αν ναι ε, τότε πάει το βδομαδιάτικο!!!!
Και απ’ την άλλη τι φταίει και το αφεντικό;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.