Ο μπαρμπας απο την Κορωνη η «εκεινη τη θεσουλα, μπαρμπα, μη ξεχασεις…»

Δεν τα’ χω ιδιαιτέρως με κανέναν, (καλά δεν ορκίζομε κιόλας), αλλά δεν μπορώ και να μη σκέφτομαι πως …όλοι μας , μα όλοι μας, θέλουμε να’ χουμε κι «έναν μπάρμπα αμ’Κορώνη!». Και τώρα τον θέλουμε τον μπάρμπα της Κορώνης ακόμα πιο πολύ! Τώρα που χιλιάδες από μας τρέμουμε μη βρεθούμε χωρίς δ’λειά!.. Χωρίς δουλειά! Υπάρχει πιο τρομαχτική φρασούλα; «Άιντε ντε, μπάρμπα!.. Καλά μας βόληψεις σι μίνια θεσούλα στου Δ’μόσιου… Τώρα; Κι εσύ φτωχούλ τ’ Θεού είσαι… Τσιμπούρ’ μαύρου σ’ είχαμαν γένει… Ησυχία δεν έβρισκες…Άμα τώρα τι φτιάνουμε;;;»
 
Στο γραφείο ήσουν; Χτύπαγε το τηλέφωνο κι ένας …ανεψιός «ψηφουφόρος» ή κολαούζος …σου θύμιζε τη θεσούλα που έπρεπε να του βρεις… για να μη βρεις τον μπελά σου!.. Εμ… μπάρμπα εκλογές έρχονται!!!!! Σε σύσκεψη ήσουν; Στο κινητό οι ανεψιοί σου θύμιζαν εκείνη τη παλιοθεσούλα… στο Δημόσιο ή και Δημαρχείο , οπού να’ ναι «το ίδιου μας καν’….» Έτρωγες; Ου διάουλος, το τηλέφωνό σου σ’ το’ βγαζε απ’ τ’ μύτ’… Κάποιος ανεψιός ή ανεψιά …σου θύμιζαν εκείνη τη θεσούλα… πάνω στην…..κακιά δ’λειά ήσουν; Το τηλέφωνό σου θύμιζε την υπόσχεση για δ’λειά, που έδωσες … Οδηγούσες; Να και το κινητό – που σ’ έκανε να λαχταρήσεις «εκείνη τα θεσούλα, μπάρμπα, μη στοχάσεις …». Δεν χρειαζόταν να’ σαι στην Κορώνη …Αργολίδος, Μεσσηνίας, Αθήνας ή Κομοτηνής … Όλη η Ελλάδα……. Κορώνη είχε γίνει κ οι μπαρμπάδες εκατοντάδες, που περίμεναν τον σταυρό μας….. Κι αυτοί να ταΐσουν τα παιδάκια τους ήθελαν, και κάτι ξώγαμα οπ’ ούχαν στις Ελβετικές τράπεζες …
 
Και τώρα τι γίνεται ρε παιδιά καημένα στο βούρκο βουτηγμένα;;;; Για τέτοια είμαστε; Την ώρα και τη στιγμή που φορολογείται κι η παραπανίσια (για να μη πω …κι η κανονική) ανάσα μας; Την ώρα που ψάχνουμε για τσάκνα ν’ ανάψουμε τ’ φωτιά να π’ρουθούμι; (ζεσταθούμε) Την ώρα που παιδιά καρτερούν τον οβολό μας να πληρώσουν νοίκι σε σπιτονοικοκύρη; Παιδιά που σπουδάζουν… να γένουν σπουδαγμένοι Έλληνες για τις φάμπρικες του προηγμένου Βορρά…
 
Ποιος «κιαρατάς» σας είπε πως έτσι έρχεται η ανάκαμψη; Χωρίς δουλειές οι πολίτες μιας χώρας …και με φορολογία και στον απόπατο… ίσως …στο μέλλον;;; Τώρα ό,τι και να πούμε μας έχουν στο χέρι….. Τους χρωστάμε …δεν χρωστάνε! Να δείτε τι ωραίος χορός θα βγει από τούτο του ζόρ’……Ο χορός του Ζαλόγγου δεν θα είναι τίποτα… Πόσες μπήδ’σαν στου γκρεμό; Μετρημένα πράγματα… Τώρα να δείτε τι χορό θα ανακαλύψουμε για να π’δάμε στου γκρεμό!.. Είδαταν; Κι εγώ… η πάντα αισιόδοξος …τα χρειάσ’κα…… Να καρτερούμε τις ΓαλλιδοΓερμανίδες κουκλάρες… να μας ρίξουν να φάμε, και να πιούμε…… Πώς να το νταγιαντίσουμε; Τι να τους πούμε για να τους πείσουμε… να μας ρίξουν να φάμε (είδαταν που ρωτάμε στο σπίτι …έρξις να φάει του σκ’λί; η γάτα;..).
 
Παιδιά της Ευρώπης παιδιά… γρήγορα σας παρακαλούμε τη δόση μας… Ξέρετε τι γένεται με τη στέρηση;;;; Δεν θα χάσετε… Μόνο τη δόση μας ζητάμε… κι έχουμε εμείς πράγματα να σας δώσουμε!!! Έναν ήλιο, που άμα τον κάνετε κονσέρβα …θα ζεσταίνεστε ολοχρονής… Κάτι νησιά να ξαπλώνεις και να μαυρίζει όμορφα τον κρυόκωλό σας… Κάτι ψαρούκλες ψαρεμένες σε γαλάζια (κι όχι μαύρα) νερά… κάτι αρχαία χρυσωρυχεία που πρέπει να ξυπνήσουν τα τεμπέλικα… κάτι καρπούς που μοσκοβολούν και λιώνουν στο στόμα… κάτι μαγκαφάδες …να τους πιούν στο ποτήρι οι κρυόκωλες με τις δοντάρες… Α… θα του ξαστόχαγα… έχουμε και κοιτάσματα φυσικού αερίου, κοιτάσματα πλούσια… Την έχουμε ρε τσιογλάνια την προίκα μας!.. Ένα δεν μπορώ να εγγυηθώ μαναχά… Αν στέρξουν οι γ’ναικης μας… Για τους σιρκούς λέω, τους σιρκούς του βορρά… Γ’ρουν’ στο σακί να πάρουμε;;; Απ’ ό,τι βλέπω, στη μικρή οθόνη… δε βλέπω και κανέναν βαρβάτου άντρα απ’ του βουρά!!!!!..
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.