Ο «ανεξαρτητος» κ. Γκαντης

Της έκδοσης

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών» ανακοίνωσε χθες γνωστοποιώντας την σχετική έγγραφη δήλωση που απέστειλε προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής και στα τοπικά ΜΜΕ, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Γκαντής.
 
Η αποχώρηση του κ. Γκαντή από την παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών» όπως μάλιστα αυτή εκφράστηκε από τον ίδιο με ιδιαίτερα καταγγελτικό λόγο για τον τρόπο λειτουργίας της παράταξης με τον κύριο όγκο βέβαια της δυσαρέσκειάς του να απευθύνεται στον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, δεν εξέπληξε κανέναν καθότι η αποστασιοποίησή του από την γραμμή και τις λοιπές αποφάσεις της παράταξης το τελευταίο διάστημα ήταν ξεκάθαρη και εμφανής.
 
Ο ίδιος κατήγγειλε έλλειψη επικοινωνίας και μη δημοκρατικές διαδικασίες εντός της παράταξης επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς όσα συζητώνται, για την εσωτερική κατάσταση της «Κοινωνίας Πολιτών» που παρά το γεγονός ότι την δεδομένη χρονική περίοδο λόγω της ανακοίνωσης αποχώρησης Πετρίδη και τις εν εξελίξει διαδικασίες επιλογής του επόμενου επικεφαλής ορθώς εμφανίζεται συμπαγής και συντεταγμένη, το προηγούμενο διάστημα μάλλον σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα λειτουργούσε. Γνωστό λέτε γεγονός στο οποίο να βασίστηκε ως ένα βαθμό και η απόφαση του κ. Πετρίδη να μην κατέλθει εκ νέου στον εκλογικό στίβο του Δήμου Κομοτηνής;
 
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Γκαντής δεν μάσησε  τα λόγια του τουλάχιστον ως προς τη δική του κατανόηση των πραγμάτων, καθότι οποιαδήποτε απάντηση από την «αντίπερα όχθη» δεν έχουμε μέχρι στιγμής, δίνοντας αρκετή τροφή για σκέψη – και συζήτηση –  τόσο στην τοπική κοινωνία για τα «ψιλά γράμματα» της πολιτικής που συνήθως επιλέγουμε να αγνοούμε, όσο και στους συναδέλφους του πολιτικούς που θα πρέπει πολύ σοβαρά να σκεφτούν την απόφασή του αλλά και τα επόμενα ενδεχομένως πολιτικά του βήματα.
 
Διότι μην ξεχνάμε ότι ο Θεόδωρος Γκαντής ήταν ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της «Κοινωνίας Πολιτών»  όντας μάλιστα υποψήφιος στην Δημοτική Ενότητα Αιγείρου, με ποσοστό ψήφων που ξεπέρασε κατά πολύ το αντίστοιχο όσων συναδέλφων του ακολουθούσαν. Κοινώς αποτελεί ένα δυνατό πολιτικό χαρτί του τόπου με αμείωτη όπως όλα δείχνουν δυναμική, γεγονός που βέβαια μένει να αποδειχτεί εκ νέου στις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης.
 
Ο ίδιος πάντως ανακοίνωσε πως παραμένει στην πολιτική και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής, ως ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος έως τουλάχιστον τις επερχόμενες εκλογές, για τον ρόλο του στις οποίες δεν έχει μέχρι στιγμής δώσει απαντήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.